- 150 g leće
- 60 g mrkve
- 50 g luka
- 80 g krumpira
- 20 g celerovog korijena
- 20 g peršinovog korijena
- 10 g rajčice
- 5 g ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 5 g suncokretovog ulja
- sol, papar, crvena paprika, lovorov list, peršinov list
Priprema:
- Stavite leću u vodu preko noći.
- Sutradan ju ocijedite, stavite u lonac i ulijte novu vodu. Kuhajte oko pola sata.
- Na suncokretovom ulju blago popržite izrezani luk da dobije staklasti izgled.
- Dodajte na kockice izrezanu mrkvu, celerov i peršinov korijen, te kratko propirjajte na srednje jakoj vatri.
- Dodajte oguljen i na krupne kocke izrezan krumpir. Kratko još sve zajedno propirjajte. Začinite, dolijte vodu i pojačajte vatru da voda proključa. Potom smanjite vatru i kuhajte dok krumpir ne bude gotov. Na kraju nekoliko komada krumpira izgnječite da varivo postane gušće.
- Na posljetku dodajte ocijeđenu leću.
- Sve kuhajte još par minuta povremeno miješajući.
- Maknite s vatre, dodajte maslinovo ulje, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
Savjet više!
Ovo varivo možete poslužiti sa suhim mesom. To ću ja napraviti ovih dana. Baš imam suhih rebara.
Dobar tek svima!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....