Što je potrebno za ženski orgazam?

 SHUTTERSTOCK
Vruće tajne

Stručnjakinja za seks otkrila tri stvari neophodne za ženski orgazam! Veličina muške ‘alatke‘ nije presudna

U kratkom videu stručnjakinja za seks govori o tri faktora koji predviđaju ženski orgazam i jasno daje do znanja da razina užitka žene nema nikakve veze s muškošću osobe

Internetom kruži nova teorija o tome kako žene mogu postići orgazam, a ovoga puta viralnu objavu je kreirala stručnjakinja za seks. Ona, naime, tvrdi da su tri stvari potrebne da bi žena postigla vrhunac.

Dr. Nicole McNichols (nicole_thesexprofessor) je docentica psihologije na Sveučilištu Washington, a putem Instagrama redovito dijeli savjete sa svojih više 20.000 pratitelja.

Ovoga puta u kratkom videu govori o tri faktora koji predviđaju ženski orgazam i jasno daje do znanja da razina užitka žene nema nikakve veze s veličinom "alatke". U objavi je navela da stimulacija klitorisa, ljubljenje i emocionalna intimnosti dokazano pomažu ženi da doživi vrhunac. Isto tako je naglasila da veličina muške ‘alatke‘ nema nikakvog utjecaja na sposobnost žene da postigne orgazam.


Zašto je stimulacija klitorisa važna?

Klitoris je vrlo senzitivan dio ženske anatomije jer je sastavljen od milijuna živčanih završetaka, slično kao i penis. Kad se dodiruje, miluje ili mazi direktnim ili indirektnim stimulacijama (preko tkanine ili se dodiruje područje oko klitorisa) pojačava se dotok krvi u to područje. Klitoris se puni krvlju i javlja se potreba za oslobađanjem.

Studija objavljena u časopisu Journal of Sex and Martial Therapy otkrila je da postoji nekoliko vrsta dodirivanja klitorisa (gore-dolje, lijevo-desno, mali krugovi) koji mogu dovesti do orgazma. Najbolji način da saznate koji vam tip odgovara je eksperimentiranje nasamo i s partnerom. Ako ne možete doći do klitoralnog orgazma, razmislite o seks igračkama koje su dizajnirane baš za to područje, poput malog vibratora kojeg vi ili partner možete staviti na vrh prsta.

image
SHUTTERSTOCK

Zašto je ljubljenje važno?

Ponekad zanemarujemo važnost ljubljenja kad je riječ o seksualnom uzbuđenju i emocionalnoj povezanosti. Dr. John Gottman, profesor emeritus psihologije na Sveučilištu Washington i autor poznate knjige za samopomoć "Sedam principa za uspješan brak", naglašava da bi se parovi trebali ljubiti dovoljno dugo da se stvori osjećaj romantike, točnije poljubac treba trajati minimalno šest sekundi. Ljubljenje barem šest sekundi može koristiti parovima na sljedeće načine:

  • Pomaže u jačanju povezanosti
  • Potiče fizičke dodire
  • Može pomoći u razvijanju naklonosti i divljenja
  • Partneri više cijene jedno drugo
  • Ako stvari budu dobre, možete nastaviti s druženjem u spavaćoj sobi
  • Može biti vrlo umirujuće


A kakvu ulogu igra emocionalna intimnost?

Dvije najsnažnije vrste intimnosti su emocionalna intimnost i seksualna intimnost.

Emocionalna intimnost znači podijeliti svoje osjećaje. Biti emocionalno intiman s drugom osobom, a to znači i pokazivati ranjivost i znati da vas osoba s kojom to dijelite neće povrijediti. Ova mogućnost dijeljenja emocija i stavova jača vašu povezanost kao para.

Seksualna intimnost je mogućnost seksualnog povezivanja sa svojim partnerom na emocionalno i fizički siguran način. Ona se poboljšava kada dvoje ljudi mogu otvoreno razgovarati o potrebama i željama, stvarajući siguran prostor u kojem obje osobe mogu komunicirati svoje fizičke i seksualne potrebe bez osuđivanja.

Kada zadovoljite svoje emocionalne potrebe i osjećate se emocionalno povezanim s partnerom (to jest, imate emocionalnu intimnost), tada ste često sposobniji i voljniji za seksualno povezivanje. Drugim riječima, emocionalna intimnost često potiče seksualnu intimnost.

Linker
29. svibanj 2024 19:42