Novo provedena studija otkriva do sada nepoznate prednosti konzumiranja voća za vrijeme trudnoće. Opće je poznato kako je voće vrlo bitno i važno u svakodnevnoj prehrani, međutim, prema novom istraživanju bitnost konzumacije voća započinje već i u prenatalnoj fazi.
Profesor Oiush Mandahen, glavni autor studije navodi kako je u studiji potvrđeno da su one majke koje su za vrijeme trudnoće konzumirale više voća, rodile su djecu koja su imala bolje rezultate na testu za kognitivne sposobnosti nakon prve godine života.
Jedan od glavnih faktora
Autori ove studije željeli su istražiti je li moguće otkriti što utječe na kognitivni razvoj kod čovjeka. Prema podacima koje su dobili jedan od glavnih faktora koji može utjecati na kognitivni razvoj jest konzumacija voća za vrijeme trudnoće.
Oprezno!
Iako su rezultati zavidni liječnici upozoravaju kako pretjerivanje u konzumaciji voća može dovesti i do komplikacija u trudnoći kao što su gestacijski dijabetes i prekomjerna težina djeteta.
Trudnice bi se ipak trebale posavjetovati s liječnikom koji vodi njihovu trudnćou o količini voća koje bi dnevno trebale unijeti u organizam.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....