SHUTTERSTOCK
samo najbolje

Manje trbušnog sala, bolji metabolizam i probava, dulji osjećaj sitosti! Top sedam vrsta voća koje to omogućuju

Ovo voće možete jesti svakodnevno ako želite izgubiti kilograme


Iako nijedno voće nažalost ne može magično ukloniti trbušno salo preko noći, može vam pomoći u ostvarenju svojih ciljeva. Voće je odličan dodatak prehrani s ciljem gubitka kilograma ili smanjenja postotka masnog tkiva, a puno je esencijalnih vitamina i minerala koji su potrebni na tome putu. Evo koje izabrati ako vam je cilj skinuti višak oko struka.


Jabuke

Uz to što su niskokalorične, jabuke su odličan izvor dijetalnih vlakana, osobito pektina koji pomaže u održavanju sitosti i smanjenju apetita. To ih čini savršenim voćem za one koji su u procesu gubitka kilograma, a kako odlaze kilogrami, odlazi i trbuščić. Osim toga, pune su antioksidansa koji smanjuju inflamaciju i poboljšavaju metabolizam što doprinosi vašoj viziji trbuha iz snova.


Bobičasto voće

Od jagoda do borovnica, bobičasto voće savršeno je za topljenje kilograma. Bobice su pretrpane antioksidansima i vlaknima što znatno pomaže u održavanju sitosti i regulaciji probave. Uključivanjem bobica u svoje obroke smanjit ćete i mogućnost prejedanja baš zato što nikada nećete biti gladni. Uz to, od bobičastog voća nećete imate nagle skokove razine šećera u krvi jer imaju nizak glikemijski indeks te tako kontroliraju inzulin i smanjuju skladištenje masti.


Banane

Banane su odličan izvor kalija koji pomaže u balansiranju razine natrija u tijelu te tako smanjuju nadutost i zadržavanje vode u tijelu. Sadrže i rezistentni škrob, ugljikohidrat koji potiče oksidaciju masti i smanjuje njezino skladištenje. Mnogi izbjegavaju banane tijekom gubitka kilograma, ali za to nema potrebe, uz sve njihove dobrobiti jako su zasitne te će vas sigurno držati sitima i smanjiti mogućnost prejedanja.

image
SHUTTERSTOCK

Ananas

Osim što sadrži bromelain, enzim koji olakšava probavu te smanjuje inflamaciju i nadutost, ananas je krcat vitaminima i antioksidansima koji potiču zdrav metabolizam i gubitak sala. Uz to, pun je vode tako da ćete se uvijek osjećati hidratizirano i sito, a u isto vrijeme njegova slatka sočnost će kontrolirati sve vaše slatke žudnje.


Lubenica

Lubenica je već poznata po tome što je gotovo cijeli njezin sadržaj voda, to znači više sitosti, a puno manje kalorija. Dokazano je i da kontrolira krvni tlak zbog visokog udjela aminokiselina.

Kivi

Uključujući i njegov savršen okus, kivi je voće prepuno vlaknima, vitaminima i antioksidansima što pomaže kod probave i nadutosti uz jako malo kalorija. Sadrži i enzim aktinidin koji dodatno pomaže probavi i njezinom zdravlju te je tako savršen prilog prehrani čiji je cilj gubitak trbušnog sala.

Avokado

Iako ga mnogi zamjenjuju za povrće, avokado je jedno supermoćno voće bogato nutrijentima. On je ispunjen zdravim mastima koje promoviraju sitost i smanjuju dnevni kalorijski unos ako se jede umjereno. Osim toga, bogat je vlaknima koja smanjuju nadutost i poboljšavaju probavu, avokado tako može pridonijeti vašoj želji gubitka kilograma.

Linker
12. lipanj 2024 08:58