Promo
YOGA@OFFICE

Novi projekt mladih učiteljica doveo je jogu u zagrebačke urede

Prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u firmi.

Svi mi koji radimo ili smo nekada radili u uredu znamo koje posljedice na tijelo i um ostavljaju svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje.

Radeći za računalom u zatvorenim prostorijama, često bez dovoljno kisika i pod konkretnim stresom, neminovno nam opada efikasnost rada. Akumulirajući stres i duga razdoblja bez fizičke aktivnosti dovodimo se u stanje koje će u najboljem slučaju prouzročiti tromost u mislima, idejama, kreaciji i posljedično cjelokupnom radu.


Dugotrajni uredski život

O zdravstvenim i estetskim posljedicama ne treba posebno govoriti. Svatko od nas barem je jednom osjetio kako na naše tijelo utječe dugotrajni uredski život. U najboljem slučaju riječ je o laganom probadanju u kralježnici, ukočenosti u vratu i kojoj kili više.

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u ured! Prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u firmi.

- Za sada jogu vodimo u dizajnerskom studiju 'Market kolektiv' te kreativnoj agenciji 'Imago'. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi! - govori Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta.


Termini, stil vježbanja i težina satova se prilagođavaju grupi

- Najčešće čujemo komentare poput "Nisam dovoljno fleksibilan/na.", "Zar nije joga samo za žene.'"i "Ja imam previše godina za tako nešto.". Tu smo da pokrenemo ljude, da razbijemo tabue i pokažemo vam dobrobiti koje joga donosi tijelu i umu - kaže Nikolina Milošević, trenerica joge i također začetnica projekta.

Joga, drevni nauk o umu i tijelu proizašao je iz Vedskog znanja prije pet tisuća godina. Danas, joga je jedna od najraširenijih praksi umirivanja, balansiranja i energetiziranja tijela, duha i uma.

'Svaki sat započinjemo sa: "Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana." Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energetiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi!' govori nam Nikolina.

Cilj projekta YOGA@OFFICE ponuditi je svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to 'nadohvat ruke' - pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studia, stvara se svojevrsni team building i povezivanje između zaposlenika.

- Najčešće management kompanije koristi ovakvu vrstu sadržaja kao motivaciju te ona pokriva troškove. Tako zaposlenici dobivaju veliki boost za daljnju efikasnost u radu - za kraj nadodaje Tena.


POZOVITE TRENERE U SVOJ URED!

- Studeni je mjesec free treninga!

U slučaju da postoji interes za uvođenjem satova joge u vašoj kompaniji, možete predložiti kratki sastanak s voditeljicama projekta. Za potencijalne klijente i zainteresirane pojedince koji 'tek moraju uvjeriti kolege da je ovo stvarno dobra ideja' u studenom ove godine (1.11.- 30.11.2019) organiziraju se gratis posjete učitelja u vašoj kompaniji!

Pošaljite svoj upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i dogovorite probni sat u svojoj kompaniji!

Namaste! :)


Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE.

Linker
10. lipanj 2024 23:13