SHUTTERSTOCK
ima nade

Kako do oble guze? Svi se bacaju na čučnjeve, a zaboravljaju na najučinkovitiji alat za podizanje i oblikovanje stražnjice

Godišnji su lagano gotovi, bacamo se u akciju

Mnoge su žene, iako zadovoljne kilažom, nezadovoljne zbog izgleda stražnjice - mekana je, žale se, opuštena, ima celulita...

HODANJE UZBRDO

Jedan od najučinkovitijih i vrlo korisnih aktivnosti za podizanje i oblikovanje stražnjice je hodanje ili trčanje uzbrdo jer uzbrdica stvara otpor i na taj način se pojačano napinju mišići stražnjice, bedara i listova. Penjanje po stepenicama odlična je zamjena za hodanje uzbrdo pa stoga kad god ste u prilici birati između vožnje liftom ili pentranja stepenicama izaberite ovo drugo. Ako vam se ne da po kiši hodati po vani dobra alternativa su i fitness centri. Hodanje ili trčanje na traci pod nagibom opteretit ćete i formirati listove, butine i mišiće guze. Trening na traci pod nagibom je jednako koristan kao i aerobni trening i trening snage istovremeno.

image
SHUTTERSTOCK

MEĐUOBROCI

Uvijek je pametno isplanirati prehranu te pripremiti obroke unaprijed, ako je moguće. Proteinski shakeovi su brz i praktičan međuobrok koji će vam brzo pružiti potrebne nutrijente. Uzmete li uz smoothie i komad voća ili nešto orašastog voća, dobit ćete obrok koji će vas “držati” nekoliko sati.

ČUČNJEVI I ISKORACI

To su glavne vježbe pomoću kojih ćete postići dobar tonus mišića stražnjice. Kako biste ‘gađali‘ gluteuse, a poštedjeli zglobove, dok vježbate, imajte na umu sljedeće: pazite da vam prilikom iskoraka koljena ne prelaze nožne prste, a čučnjeve radite široko i nisko.

image
SHUTTERSTOCK

STIŠĆITE STRAŽNJICU

Vrlo jednostavna, ali vrlo učinkovita vježba je stiskanje stražnjice. Lagano je stišćite i opuštajte i to činite što češće, odnosno kad god vam padne na pamet - vježba ne zahtjeva puno napora ni koncentracije, ali će učinkovito učvrstiti i oblikovati mišiće u samo nekoliko tjedana.

NE ZABORAVITE VODU

Pijte osam čaša vode dnevno i imajte na umu da nije sva tekućina jednaka. Primjerice, kava se ne ubraja u dnevni unos tekućina. Pijte raznovrsno - napravite čaj, dodajte vodi limunov sok. Ponekad pogrešno protumačimo žeđ, pa mislimo da smo gladni, stoga redovita hidratacija pomaže da se bolje pridržavamo prehrambenog plana.

Linker
30. kolovoz 2024 15:45