Otkako doručkuje, Danijela kaže kako se preporodila.
 Snimila: Biljana Gaurina/EPH
Kombinira hard body program i fit boks

Danijela Martinović: 'Zaljubila sam se u „lupanje“ po vreći!'

Poznajemo je kao vedru i uvijek nasmijanu pjevačicu dobroga glasa čija slava ne blijedi već četvrt stoljeća. No, Danijela Martinović više je od toga, a samo za naš portal otkrila je tko je zapravo gazda u njezinoj kuhinji i kako svih ovih godina uspjeva sačuvati vitku liniju.

Stariji se sjećaju prvih nastupa Danijele Matinović, bilo je to još devedesetih godina prošlog stoljeća kada je pjevala s grupom Magazin. Godine su prošle, a ona još uvijek izgleda toliko dobro da joj mnoge kolegice i vršnjakinje na tome zavide. Da li vježba, što jede i kako joj uspjeva sačuvati mladolik izgled usprkos napornom životnom ritmu, ispričala je samo za naš portal.

Živim (Ž): Na sceni ste već više od dvadeset godina, a svi znamo da se stasom nimalo niste promijenili. Što biste rekli, u čemu je tajna vašeg dobrog izgleda?
Danijela Martinović (DM): Hvala na komplimentu :) Kod mene se radi o kombinaciji gena i predanom radu i trudu. Hranim se zdravo, trudim se spavati dovoljno, treniram tri puta tjedno i „u rukama“ sam Žane Barjaktarević koja se brine o mom izgledu kombinirajući mnoge različite tretmane. Priznajem da nikad nisam bila zadovoljnija izgledom.

Doručkovati je Danijela počela tek prije godinu dana, a kada joj zapne u kuhanju, za savjet pita Petra

Ž: Mnoge žene broje svaki svoj zalogaj. Iako to tek rijetke priznaju, i poznate osobe često gladuju ne bi li zadržale vitkost. Za vas sam, pak, čula da volite jesti, je li to istina?
DM: Nisam od onih koje broje kalorije jer me to izluđuje. Trudim se jesti zdrave namirnice više puta na dan. Tek sam prije godinu dana počela doručkovati i potpuno se preporodila. Jedem meso, ribu, povrće, orašaste plodove, voće, ali zato uopće ne jedem tjesteninu i peciva. Kada mi dođe želja za slatkim, volim pojesti dobar kolač, ali to ipak ne radim tako često jer se trudim i šećere svesti na minimum.

Ž: Koje biste jelo ili namirnicu istaknuli kao svoj apsolutni favorit?
DM: Imam faze u kojima mi je određena namirnica najdraža, trenutno sam u fazi da mi je najdraže pojesti komad dobrog mesa s povrćem. Izvrno se osjećam nakon takvog obroka.

Ž: A imate li omiljeni začin, onaj mali dodatak koji potajno uvijek ubacite u jelo?
DM: Imam nekoliko začina koje volim - kurkuma, đumbir, curry i češnjak u prahu.

Ž: Čula sam da jutra započinjete šalicom toplog čaja, i da tek, kako kažete, odnedavno doručkujete. Kako izgledaju vaša jutra?
DM: Jutro zapravo započinjem čašom tople vode s limunom. Osim što otkiseljava organizam jako mi odgovara. Trenutno jedem baš obilne doručke i to znaju biti jaja, razni omleti, panceta, i, da, čaj. Ponekad Budwigov doručak... Stalno kombiniram, ali doručak mi je zaista postao najvažniji obrok u danu.

Ž: Biste li za sebe rekli da ste dobra kuharica?
DM: Možda vrlo dobra :) Volim kuhati kada imam vremena, to me jako opušta, a sve savjete tražim od Petra (Petra Graše, životnog partnera, op.a.). On je zaista kuharska zvijezda, u malom prstu ima sve, od dalmatinske do japanske kuhinje.

Zagreb, 291215.
Studio EPH.
Na fotografiji: Danijela Martinovic, pjevacica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Snimila: Biljana Gaurina/EPH
Od svih vježba, pjevačici su najdraže one u kojima pokretima oponašamo razne životinje jer, kako kaže, nevjerojatno oblikuju tijelo.

Ž: S obzirom na to da svi znamo kako svu tu finu papicu nekako treba i potrošiti, kako vi to činite?
DM: Prije dvije godine upoznala sam se s trenerom Tomislavom Dolušićem i njegovim hard body sustavom treniranja i potpuno se oduševila. Radimo sa svojom težinom i girjom (rekvizit poznat i kao kettlebell ili rusko zvono, op.a.), a meni osobno su najdraže vježbe u kojima pokretima oponašamo razne životinje - mačku, majmuna, medu, škorpiona, panteru. Jako su zahtjevne, ali nevjerojatno oblikuju tijelo.

Tjesteninu i peciva pjevačica uopće ne jede, a jako pazi i na unos šećera. Naravno, to ne znači da ne jede slatko, baš naprotiv - za dobar kolač uvijek nađe mjesta.

Ž: Neki ne znaju, ali čula sam da ponekad na ruke navučete boksačke rukavice. Kako ste došli do tog sporta?
DM: I s tim me upoznao Tomislav. Povremeno napravimo trening fit boksa i priznajem da sam se zaljubila u lupanje po vreći. Nakon toga sam kao nova.

Ž: Pored pjevanja i sviranja, volite i pisati. Nedavno ste objavili i zbirku poezije Šalabahter života, to nije vaš prvi spisateljski rad, zar ne? Koliko vam to znači?
DM: Puno, jako puno mi to znači. Pisanje je moja paralelna ljubav. Pisanje me ispunjava, tako se liječim.

Ž: Da vas pitaju za savjet, što biste rekli drugima, u čemu je tajna sretnog i zdravog života?
DM: Budite pažljivi sa svojim tijelom, volite ga jer ono će vam višestruko uzvratiti ljubav. Jedanko tako pazite na svoj duh, budite optimistični, družite se s ljudima koji vas inspiriraju, sanjajte velike snove i puuuno se smijte - ništa nije tako ozbiljno kao što mislimo.


Danijelina nadopunjaljka
  • U mom frižideru uvijek je ... BADEMOVO MLIJEKO
  • Ne mogu zamisliti život bez ... RIBE
  • Moje omiljeno voće je ... TREŠNJA
  • Još uvijek nisam zavoljela ... FILEKE
  • Dragim ljudima kuham ... PUUUNO TOGA
  • Omiljena svjetska kuhinja mi je ... JAPANSKA

Linker
25. svibanj 2024 03:33