Savršeni su za hidrataciju i čiste tijelo od toksina...
 Getty Images/iStockphoto
Još su i ukusni

Skidaju salo k'o od šale: pet čudesnih napitaka za ravan trbuh

Izaberite svoj omiljeni napitak za skidanje masnih naslaga u predjelu struka.

Svi mi maštamo o ravnom trbuhu, ali mnogima ne polazi za rukom da se konačno riješe suvišnih masnoća.

I bez obzira na to koliko vježbate, čini vam se kao da vaš trbuh više nikada neće biti ravan. Baš zato, donosimo popis napitaka koji vam mogu biti od velike pomoći.


1. Voda s limunom

Hidratacija je veoma važna za mršavljenje i topljenje masnoća. U vodu možete dodati i nekoliko kapi limuna za bolji ukus. Voda s limunom može vam pomoći da skinete nekoliko kilograma, jer vlakna pektina u limunu djeluju tako da se osjećate sito dulje vrijeme.

Veoma je bitno da unosite puno tekućine jer će vam to pomoći kod nadutosti i zadržavanja viška vode - a to su dva razloga zašto trbuh često izgleda veće.


2. Sok od lubenice

Lubenica sadrži dosta kalija i pomaže u rješavanju viška vode i sala u pordručju trbuha. Studija sa Sveučilišta Kentucky također je pokazala da pijenje soka od lubenice može smanjiti masno tkivo, ali i kolesterol. Lubenica je odličan izvor vitamin A, B6 i C koji također smanjuju rizik od razvoja bolesti srca.


3. Hladni čaj od mente

Ne samo da skida suvišne masnoće s trbuha, već i sprječava nadutost. Ekstrakt paprene metvice smanjuje plinove i olakšava iritaciju probavnog sustava. Čak i samo njuškanje mente može vas učiniti manje gladnima i spriječiti prejedanje.


4. Frape od ananasa

Ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u razgradnji proteina, olakšava probavu i sprječava pojavu nadutosti. Stoga je odlično rješenje ako imate problema s masnim naslagama oko struka.


5. Zeleni čaj

Zeleni čaj može učiniti čuda za vaš struk. Antioksidanti koji se nalaze u ovom napitku mogu povećati razinu energije, poboljšati probavu i brže sagorjeti masnoće.

Zeleni čaj i čisti organe od toksina, a priprema se da bude jači. No, ipak bi ga trebalo procijediti nakon dvije do tri minute. Isti listići mogu se upotrijebiti i drugi put, ali ih treba duže ostaviti u vodi (oko 5 minuta).


ČITAJTE I:

Linker
05. ožujak 2024 19:44