INDEPENDENT PHOTO AGENCY SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Kultna zvijezda

Vratila se! Demi Moore ukrala je svu pažnju u Cannesu, a svi su komentirali jednu stvar

Demin povratak u Cannes nakon 25 godina


Demi Moore (61), ikonu Hollywooda mnogi pamtimo još od kultnih filmova Ghost iz 1990. u kojem je utjelovila plahu mladu umjetnicu Molly, do G.I. Jane iz 1997. gdje je briljirala kao odlučna poručnica Jordan. Ovo su samo neke od uloga s kojima je pokazala svoju svestranost i talent koji su se prelili i na njezin privatni život. Izvan filmskog platna ova je popularna glumica često bila praćena očima kamera zbog braka s poznatim Bruceom Willisom s kojim ima tri kćeri te kasnije s 15 godina mlađim glumcem Ashtonom Kutcherom.

image
LOIC VENANCE AFP

Demin povratak u Cannes nakon 25 godina

Ni danas Demi ne prestaje plijeniti pažnju javnosti, a posebno je ostao zapažen njezin povratak na Filmski festival u Cannesu gdje je dobila nevjerojatan 13-minutni pljesak publike. Povod je bio The Substance, znanstveno-fantastičan film u kojem je odigrala glavnu ulogu. Mnogi su komentirali i Demin nevjerojatno mladolik izgled.

Fit i u sedmom desetljeću

Poznato je da ova glumica oduvijek pazi što unosi u svoje tijelo, stoga i ne čudi da i u sedmom desetljeću izgleda jednako atraktivno kao i u mlađim danima. Prehrambene navike koje slijedi uključuju raznoliku hranu koja podržava njezino cjelokupno zdravlje. To uključuje svježe voće, povrće, cjelovite žitarice i nemasne proteine.

Konzumira mahunarke, orašaste plodove, sjemenke i cjelovite žitarice. Uključuje superhranu poput bobičastog voća, lisnatog povrća, kvinoje i chia sjemenki, koje su prepune hranjivih tvari i antioksidansa. Za proteine, Moore odabire izvore kao što su riba, piletina i puretina. Također, u prehranu uključuje zdrave masti pout avokada, sjemenki i maslinovog ulja. Pije puno vode tijekom dana i svježe cijeđene sokove. Izbjegava brzu i prerađenu hranu, a kako bi i dalje bila u odličnoj formi, ova glumica prakticira svjesno jedenje i kontrolira svoje porcije.

Općenito, prehrana Demi Moore usredotočena je na uravnoteženu hranu bogatu hranjivim tvarima, što joj pomaže u održavanju zdravlja i kondicije. Uz sve navedeno, ova glumica obožava sport kroz koji, kombinirajući različite oblike tjelovježbe, od pilatesa do plesa aktivno održava besprijekornu čvrstoću tijela. U Cannesu je tako svoju fantastičnu figuru pokazala u pripijenoj haljini u kombinaciji sa salonkama na visoku petu.

Nametnuta vječna mladost

Radnja spomenutog filma The Substance vrti se oko novog, istoimenog proizvoda koji obećava preobrazbu ljudi u bolju, mlađu verziju samih sebe. To je ponuda koja dolazi s dodatkom. Moore glumi kultnu TV voditeljicu aerobika kojoj se prikazuje kako će izgledati kao starija zbog čega uzima novu drogu kako bi iznjedrila mlađu verziju sebe. Ovu kulturu Moore jako dobro poznaje, a to je užasan pritisak na žene da zauvijek budu mlade i lijepe.

- Tražim trenutke koje me tjeraju iz moje zone komfora, a ovaj je film to uspio. Dotaknuo je toliko tema s kojima se u današnjem svijetu suočavamo s brojnim nesigurnostima i tražimo potvrdu i pripadnost. Sam proces snimanja filma naučio me da još više prihvatim sebe - izjavila je glumica.

image
ABACA PRESS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Plastične operacije

Demi Moore godinama je predmet nagađanja o plastičnim operacijama. U svojim memoarima Inside Out koje je objavila 2019. priznala je da se podvrgavala kozmetičkim zahvatima odnosno nekirurškim tretmanima s kojima održava mladolik izgled. Također, govorila je o stomatološkim tretmanima koji su zaslužni za njezin besprijekoran osmijeh, a za sve ostalo isključivo stavlja fokus na prehranu, tjelesnu aktivnost te predanost zdravom načinu života.

Realnost prihvaćanja godina

Prihvaćanje starosti je osobno putovanje koje svatko od nas prolazi, uključujući prihvaćanje promjena koje dolaze s vremenom. Iako moderni standardi često naglašavaju mladolik izgled i ljepotu kao najvažnije vrijednosti, za mnoge od nas puno je važnije pronaći mir, dobro zdravlje i vitalnost. Na kraju, istinska sreća dolazi iznutra i od toga kako se osjećamo, a ne samo od toga kako izgledamo.

Linker
22. svibanj 2024 10:42