Kada se u našim životima dogode stvari koje nam se ne sviđaju, skloni smo se tome odupirati svime što imamo

 SHUTTERSTOCK
ima načina

Pet savjeta kako lakše prihvatiti promjene u izazovnim životnim okolnostima

Kako bismo pronašli mir, moramo svoj odnos prilagoditi promjenama.

Promjene su neizbježne u životu, a prihvaćanje promjena je izazov kojemu se svi suočavamo.

Svi u životu prolazimo kroz različite faze. U nekim fazama život nam se čini lagan, a ponekad nam se život i životne okolnosti čine nemogućim i teško izdržljivima. Ako dublje pogledamo u najteže periode, shvaćamo da se nešto pomaknulo, uzrokujući poteškoće na ovaj ili onaj način. Ne sviđa nam se promjena koja se dogodila, pa se borimo protiv nje, piše portal ekreator.hr

To nas uvjetuje da mislimo da su sve promjene negativne. Kako bismo pronašli mir, moramo svoj odnos prilagoditi promjenama. Ali kako prihvatiti promjenu?


1. Prestanite se boriti protiv situacije i prepustite joj se

Kada se u našim životima dogode stvari koje nam se ne sviđaju, skloni smo se tome odupirati svime što imamo. Sve što činimo stvara mnogo stresa i napetosti u našim životima.

Kada možete prihvatiti situaciju kakva jest i prepustiti se činjenici da je to stvarnost s kojom se nosite, možete pronaći mir. Trošimo toliko energije u mentalnoj borbi otpora, a kada to možemo otpustiti, to nas oslobađa da pronađemo rješenja.


2. Potražite priliku koja se nalazi u izazovu

Jedna od najmoćnijih stvari koje možete učiniti kad se suočite s poteškoćama je da si postavite sljedeća pitanja:

  • Koju poruku trebam primiti upravo sada?
  • Što mogu naučiti iz ovoga?
  • Kako mogu rasti?
  • Što mogu učiniti drugačije sljedeći put?
  • Kako da se poboljšam jer sam prošao kroz ovo?

Kada odvojite vrijeme da sebi postavite ova pitanja, uvijek se pojave neki dublji uvidi koji nam pomažu da nastavimo dalje sa svojim životom na pozitivan način.


3. Zamislite svoj najbolji mogući ishod

Skloni smo očekivati ​​najgore kada razmišljamo o promjenama koje nas plaše. Zašto? Situacija se još nije ni dogodila! Zašto umjesto toga ne biste pokušali očekivati ​​najbolji scenarij?

Zatvorite oči i vizualizirajte kako biste u idealnom slučaju htjeli vidjeti ovu situaciju. Koji je najbolji ishod za ovu situaciju? Zamislite to sa što više detalja, što češće možete. Iznenadit ćete se koliko često stvari funkcioniraju onako kako ste ih zamislili (dobre ili loše).


4. Očekujte da će vas promjena odvesti negdje na bolje

Sada kada ste uvježbali zamišljanje svog najboljeg mogućeg ishoda, sljedeći korak je da počnete mijenjati svoja očekivanja. Vjerujte da vas situacija pred vama može odvesti putem koji će vas odvesti negdje na daleko bolje mjesto od onoga gdje ste bili.


5. Težite više u svom životu i prihvatite da je jedini način da to primite kroz promjenu

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Linker
23. srpanj 2024 05:26