- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 1 luk
- komad celerovog korijena
- 1/2 peršinovog korijena
- komadić pastrnjaka
- 1/4 lukovice komorača
- sol, papar, peršin, mažuran, kopar, majčina dušica
- ulje
- voda
Priprema:
- Na ulju blago popržite luk.
- Dodajte mrkvu izrezanu na krupno, zatim celer, peršin i pastrnjak, pa sve lagano popržite minutu, dvije uz često miješanje.
- Dodajte začine i prelijte vrućom vodom da prekrije povrće. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte 10-tak minuta.
- Dodajte na krupno izrezanu tikvicu i kuhajte sljedećih 10 minuta.
- Dodajte na tanke ploške izrezani komorač i kuhajte još 2 minute.
- Izvadite mrkvu, a juhu izmiksajte štapnim mikserom.
- Mrkvu izrežite na kolutiće, pa vratite u juhu.
- Pospite sjeckanim peršinom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....