Slatko osvježenje

 SHUTTERSTOCK
Obožavamo ih

Tako osvježavajuće! Ljetni deserti u kojima možete uživati bez grižnje savjesti jer imaju manje od 200 kalorija

Četiri ljetna deserta koja imaju manje od 200 kalorija će vas oduševiti

Kad temperature porastu, ništa nema bolji okus od hladnog, osvježavajućeg deserta. Ali problem s mnogim ljetnim slasticama je u tome što imaju puno kalorija, a to nam nikako ne odgovara dok pokušavamo svoje tijelo dovesti u top formu za kupaći kostim. Zato smo za vas pronašli niskokalorične ljetne deserte u kojima ćete uživati, i to bez grižnje savjesti.

Pizza od lubenice

Sastojci:

  • kolut lubenice
  • 120 g jogurta od vanilije
  • 30 g jagoda
  • 30 g malina
  • 30 g borovnica
  • 30 g kupina
  • 5 listića svježe mente

Priprema:

  1. Središnji dio lubenice izrežite na kolut debljine dva centimetra.
  2. Zatim taj kolut lubenice ravnomjerno prelijte jogurtom od vanilije.
  3. Preko stavite jagode, maline, borovnice, kupine i mentu. Kolut lubenice narežite na četvrtine (kao pizzu) i odmah poslužite.
image

Pizza od lubenice

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Sladoled od jagoda

Sastojci:

  • 300 g smrznutih jagoda
  • 300 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
  • 5 listova svježeg bosiljka

Priprema:

  1. U blender stavite sve sastojke i blendajte dok smjesa ne postane glatka.
  2. Smjesu prelijte u zdjelu i stavite u zamrzivač na oko 30 minuta.
  3. Sladoled dobro izmiješajte, lomeći smrznute komadiće. Vratite sladoled u zamrzivač na još 30 minuta. Ponavljajte ovaj postupak oko dva sata ili dok sladoled ne postane potpuno čvrst.
image

Sladoled od jagoda

SHUTTERSTOCK

Parfe od breskve i ricotte

Sastojci:

  • 1 breskva
  • 80 g djelomično obranog ricotta sira
  • 4 čajna žličice pekmeza od malina (ali možete i neki drugi)

Priprema:

  1. Prepolovite breskvu i uklonite sjemenku. Polovice breskve narežite po dužini na 8 kriški. Rasporedite kriške breskve u dvije čaše za martini ili male posudice za desert.
  2. Dodajte ricotta sir.
  3. U manji lonac na srednje jakoj vatri dodajte pekmez od malina. Pirjajte uz miješanje dok se pekmez ne rastopi, oko dvije minute.
  4. Ricottu odmah prelijte toplim pekmezom od malina i poslužite.
image

Parfe od breskve i ricotte

SHUTTERSTOCK



Sladoled od jogurta i borovnica

Sastojci:

  • 150 g kupina
  • 4 žlice meda
  • 450 g običnog grčkog jogurta
  • 150 ml obranog mlijeka
  • 50 g granole

Priprema:

  1. Kupine i dvije žlice meda zakuhajte u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i kuhajte 10 minuta, a onda ostavite da se potpuno ohladi.
  2. Jogurt, mlijeko i preostale dvije žlice meda umutite u glatku smjesu. Dodajte u smjesu 25 grama granole.
  3. Zajedno umutite smjesu jogurta, mlijeka i meda s kupinama. Sve stavite u kalupe za sladoled, umetnite štapiće i zamrznite preko noći.
  4. Ujutro je spremno za posluživanje.
image

Sladoled od jogurta i borovnica

SHUTTERSTOCK

Linker
17. studeni 2024 15:08