Pripremila Ana Večerić, fitness trenerica
Dok polako zatvarate vrata još jednog, nekima i napornog tjedna, donosim vam novu ideju za ukusan desert. Slasticu koja miriše na dom, mir, tišinu i djetinjstvo. Ako ste ikada poželjeli pripremiti nešto zdravije, a jednako ukusno kao kolači koje su nekad radile naše mame i bake, ovi popečci od jabuka oduševit će vas već na prvi zalogaj. Miris jabuke i cimeta ispunit će vašu kuhinju u nekoliko minuta, a taj poznati, topli jesenski ugođaj odmah će vas usporiti, smiriti i potaknuti da skuhate šalicu toplog čaja i ušuškate se pod dekicom.
Popečci od jabuka
Sastojci:
- mlijeko
- 1 jaje
- brašno
- 1 naribana jabuka
- cimet
Upute za pripremu:
1. Ogulite jednu jabuku i naribajte je u posudu. Dodajte 1 jaje, cimet, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte i sjedinite.
2. Na tavici zagrijte malo ulja i polako izlijevajte smjesu u krugovima.
3. Zapečite dok ne uhvati boju s obje strane. Vaši popečci od jabuka su gotovi. Dobar tek!
Zašto ćete ih obožavati?
- Gotovi su za 10 minuta
- Zdrava su verzija slastice koju smo obožavali kao djeca
- Idealni su za lagani vikend doručak ili popodnevnu slasticu
- Cimet i jabuka stvaraju savršen jesenski ugođaj
- Možete ih ponijeti kao praktičan međuobrok
- Djeca ih jedu kao mini palačinke
Video recept s detaljno objašnjenim koracima pripreme pronaći ćete u potpuno besplatnoj Momtivation aplikaciji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....