Ana Večerić, fitness trenerica/privatni album
Na meniju

Ukusni popečci od jabuka koji mirisom i okusom vraćaju u najljepše razdoblje djetinjstva

Dobro se slažu sa šalicom toplog čaja

Pripremila Ana Večerić, fitness trenerica

Dok polako zatvarate vrata još jednog, nekima i napornog tjedna, donosim vam novu ideju za ukusan desert. Slasticu koja miriše na dom, mir, tišinu i djetinjstvo. Ako ste ikada poželjeli pripremiti nešto zdravije, a jednako ukusno kao kolači koje su nekad radile naše mame i bake, ovi popečci od jabuka oduševit će vas već na prvi zalogaj. Miris jabuke i cimeta ispunit će vašu kuhinju u nekoliko minuta, a taj poznati, topli jesenski ugođaj odmah će vas usporiti, smiriti i potaknuti da skuhate šalicu toplog čaja i ušuškate se pod dekicom.

image

Privatni album

Popečci od jabuka

Sastojci:

  • mlijeko
  • 1 jaje
  • brašno
  • 1 naribana jabuka
  • cimet

Upute za pripremu:

1. Ogulite jednu jabuku i naribajte je u posudu. Dodajte 1 jaje, cimet, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte i sjedinite.

2. Na tavici zagrijte malo ulja i polako izlijevajte smjesu u krugovima.

3. Zapečite dok ne uhvati boju s obje strane. Vaši popečci od jabuka su gotovi. Dobar tek!

Zašto ćete ih obožavati?

  • Gotovi su za 10 minuta
  • Zdrava su verzija slastice koju smo obožavali kao djeca
  • Idealni su za lagani vikend doručak ili popodnevnu slasticu
  • Cimet i jabuka stvaraju savršen jesenski ugođaj
  • Možete ih ponijeti kao praktičan međuobrok
  • Djeca ih jedu kao mini palačinke

Video recept s detaljno objašnjenim koracima pripreme pronaći ćete u potpuno besplatnoj Momtivation aplikaciji.

28. studeni 2025 12:45