SHUTTERSTOCK
Dobra doza

Smoothie od lubenice i krastavca pružit će vašem tijelu pravo malo nutritivno bogatstvo

Elektroliti će nadoknaditi vodu izgubljenu znojenjem

Visoke ljetne temperature i dalje pokazuju svoju snagu, a s njima i naša potreba za laganijim, osvježavajućim obrocima. Naša tijela prirodno traže hranu koja se lako probavlja, a pritom osigurava potrebnu hidraciju i hranjive tvari koje će nas okrijepiti. Odličan primjer za to su hranjivi smoothieji čiji nas sastojci osvježavaju i pomažu nam održati energiju tijekom dana.

Osvježavajući smoothie od lubenice i krastavca

Smoothie koji će rashladiti i pružiti vašem tijelu pravo malo nutritivno bogatstvo, ali i osigurati mnoštvo elektrolita, može biti ovaj od lubenice i krastavca.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • šalica lubenice, narezane na kockice
  • 1/2 šalice krastavca, oguljenog i nasjeckanog
  • Sok od 1 limete
  • Šaka svježih listova mente
  • šalica kokosove vode
  • 6 grama elektrolita u prahu s okusom koji preferirate

Priprema:

  1. U blenderu pomiješajte lubenicu, krastavac, sok od limete, svježe listove mente, kokosovu vodu i elektrolite u prahu. Blendajte tako da se svi sastojci dobro sjedine i postanu glatki.
  2. Ulijte u čašu, ukrasite grančicom mente i uživajte u hladnoći!

Mnoštvo minerala i vitamina

Lubenica nije samo ukusna, već sadrži čak 92 posto vode što je čini idealnom namirnicom koja hidrira. Osim toga, iznimno je bogata vitaminom C te manjom količinom kalcija, željeza, magnezija, kalija i vitamina A. Krastavci će dodatno upotpuniti zadatak hidracije tijela u koje ćete njegovom upotrebom isto tako unijeti minerale kalij, fosfor, kalcij, magnezij, željezo, cink, mangan, bakar i selen. Krastavci će također doprinijeti unosu vitamina B, C i K. Kokosova voda poslužit će kao odličan prirodan elektrolit, a uz ove dodane u obliku praha, nema straha od niskog tlaka. Uživajte!

Linker
08. rujan 2024 13:21