Ana Večerić, fitness trenerica Foto: Privatna arhiva
Brzo i fino

Nešto novo, toplo, kremasto i hranjivo. Vikend jelo koje će obožavati cijela obitelj, a vi ćete imati vremena i za sebe

Idealno kad želite jednostavan obrok koji je ukusan, a zapravo se priprema bez previše muke

Vikend je. I koliko god volimo što nema škole i žurbe, ponekad dođe i ona tiha misao: "Što da sad kuham?"

Jer uvijek je isto: jedno dijete bi tjesteninu, drugo hoće palačinke, a vi biste da jednom svi budu sretni za stolom.

I zato, ovaj recept.

Jer nismo roboti. I ne moramo stalno kuhati savršeno, ali možemo pametno.

Napravit ćemo slane zapečene palačinke - recept koji je oduševio mame!

Nešto novo, toplo, kremasto i hranjivo.

Idealno za vikend ručak, kad želite obrok koji je ukusan, a zapravo se priprema bez previše muke.

Cijela obitelj želi ovaj specijalitet svaki vikend!

Video recept s detaljno objašnjenim svakim korakom pripreme pronađite u potpuno besplatnoj Momtivation aplikaciji za sve mame!

Slane palačinke punjene špinatom i ricottom

Sastojci:

  • 400 g sjeckane rajčice
  • 200 g mladog špinata
  • 250 g ricotte
  • 225 g mozzarelle
  • 50 g ribanog parmezana
  • 4 palačinke
  • žlica maslinova ulja
  • češnjak
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Upute za pripremu:
Za početak nasjeckajte i usitnite luk i češnjak. Zagrijte na tavi maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak i kratko promiješajte pa dodajte sjeckanu rajčicu. Dodajte začine, sol i papar, i sve dinstajte 10 do 15 minuta. Dok se rajčica krčka, špinat prerežite i zalijte ga vrućom vodom, ponovite postupak nakon toga još jednom i onda dobro ocijedite špinat i vratite ga u posudu. Izvadite umak iz tave pa ponovno dodajte malo maslinova ulja i ugrijte tavicu pa dodajte špinat, ricottu, sol, papar, muškatni oraščić, parmezan i mozzarellu, sve dobro miješajte i sjedinite. Napravite palačinke po klasičnoj recepturi, samo pazite da nisu slatke jer radimo slanu kombinaciju. Nadjev s tave prebacite na sredinu svake palačinke i ravnomjerno rasporedite. Dodatno stavite još mozzarelle i umaka od rajčice. Zatvorite svaku palačinku kao tortilju u obliku trokuta i dodatno još gore stavite naribanu mozzarellu. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite dok se palačinke lagano ne zarumene. Dobar tek!

image

Slane palačinke punjene špinatom i ricottom

Foto: Privatna arhiva

Zašto ovaj recept svi vole?

  • ️ Izgleda kao "vikend ručak", ali nije težak.
  • ️ Špinat i ricotta - odlična kombinacija.
  • ️ Možete pripremiti unaprijed i samo zapeći.
  • ️ Mame ga vole jer je malo truda, a puno efekta.

Još recepata za obiteljske ručkove koji su fini, pametni i bez stresa čeka vas u aplikaciji Momtivation. Potpuno je besplatna, bez nepotrebne registracije, a koristi je više od 40.000 mama koje se žele osjećati i izgledati bolje iako imaju puno svakodnevnih obaveza.

02. prosinac 2025 09:53