1 šalica đumbira (oguljenog i izrezanog na kolute)
2 šalice šećera
1,5 šalica vode
Priprema:
- U posudu za kuhanje ulijte vodu, dodajte 1,5 šalicu šećera i zakuhajte.
- Dodajte đumbir, smanjite vatru i kuhajte sljedećih 20 minuta.
- Rupičastom žlicom uzmite đumbir, ocijedite i poredajte u jednom sloju na rešetku. Mudro je ispod rešetke staviti lim za pečenje kako bi na njega kapao višak šećernog sirupa. Ostavite đumbir da se osuši.
- Ostatak šećera stavite u zdjelicu i u njega uvaljajte svaki komad đumbira.
- Držite u zatvorenoj posudi na hladnom.
I ovo je važno!
Tako pripremljen đumbir može stajati i do tri mjeseca.
Preostali sirup možete upotrijebiti kao zaslađivač različitim slasticama i napicima. Drži se u zatvorenoj boci u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....