Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Volimo tropsko voće

Juha od fazana

Može biti samostalno jelo ili temeljac za povrtni rižoto.

Za četiri osobe

  • fazan od oko 80 dag
  • 3 mrkve
  • 1 pastrnjak
  • 2 peršina
  • 1 manji celer (korijen i list)
  • crveni luk w 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 korabica
  • 4 prokulice
  • ¼ manje glavice zelja
  • komorač
  • papar u zrnu
  • sol
  • korijander

Priprema:

  1. U hladnu vodu s lukom, soli, zrncima papra i korijanderom stavite kuhati fazana.
  2. Nakon pola sata dodajte sve preostalo povrće i kuhajte sat i pol do dva sata, odnosno dok meso ne omekša. Postupak možete ubrzati kuhanjem u ekspres loncu (Zahvaljujem prijateljici Sonji koja me počastila svojim loncem koji nije koristila).
  3. Uz juhu i kuhano meso fazana poslužite divlju rižu posutu sjemenkama konoplje i salatu.

Linker
04. listopad 2024 16:01