60 g svježeg đumbira
400 g mrkve
50 g maslaca
1 žličica smeđeg šećera
600 ml povrtnog temeljca
150 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
sol i papar
Priprema:
- Đumbir i mrkvu ogulite i narežite na tanke ploške.
- Maslac otopite i na njemu kratko popržite đumbir i mrkvu.
- Dodajte šećer i pustite da se malo karamelizira.
- Zatim dodajte temeljac i kokosovo mlijeko (koje možete sami napraviti).
- Kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta.
- Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom te začinite solju i paprom po želji.
I ovo je važno!
Želite li sami pripremiti kokosovo mlijeko, trebat će vam:
300 g kokosovog brašna
1 litra vode
Priprema:
- Kokosovo brašno stavite u vodu i pustite da prokuha.
- Potom uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
- Dobro izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom.
- Procijedite kroz gazu, najbolje dvostruku.
Ovako pripremljeno kokosovo mlijeko držite u hladnjaku i potrošite tijekom tri dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....