SHUTTERSTOCK
Jednako važno

Zbog ovih će vas sedam stvari nakon seksa partner voljeti još više, a i vi sebe

Maženje nakon seksa oslobađa oksitocin

Složit ćete se da je seks doista više od običnog fizičkog čina. To je trenutak duboke povezanosti oba partnera koji intimnost dovode u središte pozornosti. No, jednako kao što su važni trenuci koji dovode do samog seksa, važno je i ono što se događa nakon toga. Aktivnosti nakon seksa ovise o pojedinačnim preferencijama; neki ljudi više vole utonuti u san, drugi uživati ​​u tihom maženju ili možda dobrom smijehu. Međutim, osim osobnih preferencija, postoje bitni koraci koje morate poduzeti za svoje fizičko i psihičko blagostanje. Evo nekoliko savjeta koje treba uzeti u obzir nakon svakog intimnog odnosa.

1. Mokrenje

Za žene je važno mokriti nakon seksa kako bi spriječile zdravstvene probleme poput infekcija mokraćnog sustava. Sunny Rodgers, klinički seksolog, objašnjava da to pomaže u ispiranju bakterija. Također predlaže brzo pranje čistom krpom, sapunom bez mirisa i toplom vodom. Ne zaboravite prati od naprijed prema natrag.

2. Nosite prozračno donje rublje

Odaberite pamučno donje rublje kako bi vaše genitalije mogle disati. Pamuk je hipoalergen, upija vlagu i nježan je za osjetljiva područja, što ga čini idealnim nakon seksa.

image
SHUTTERSTOCK

3. Maženje

Maženje nakon seksa oslobađa oksitocin, "hormon ljubavi", koji jača vezu između vas i vašeg partnera. Psihoterapeut Chamin Ajjan kaže da i razgovor nakon seksa može produbiti vašu vezu, omogućujući vam da podijelite svoje misli.

4. Hidracija

Držite čašu vode u blizini kako biste ostali hidrirani nakon seksa. Voda pomaže u održavanju razine energije i ispire bakterije iz urinarnog trakta.

5. Pojedite nešto

Normalno je osjećati glad nakon seksa jer sagorijevate kalorije. Pojedite nešto lagano ili zajedno skuhajte nešto jednostavno, još jedan dobar način za povezivanje i poboljšanje komunikacije.

6. Razmjenjujte komplimente

Razgovarajte o tome u čemu ste uživali tijekom seksa kako biste buduće susrete učinili još boljim. Terapeutkinja za parove Karla Ivankovich preporučuje dijeljenje fizičkih i emocionalnih trenutaka kako biste zadržali jaku povezanost, čak i ako niste dosegli orgazam.

image
SHUTTERSTOCK

7. Smijte se zajedno

Smijeh poboljšava vaše mentalno zdravlje i čini stvari laganima i razigranima. Ivankovich savjetuje ispričati vic ili biti blesav kako biste produžili intimni osjećaj i izbjegli nagli emocionalni pad ako jedan od partnera prebrzo ode.

Shvatite seks kao nešto više od samog glavnog čina, važno je opustiti se zajedno, ostati povezan i brinuti se o svom zdravlju.

Linker
21. lipanj 2024 12:01