FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
nije sve izgubljeno

U braku je 12 godina i nikad nije doživjela orgazam: ‘Sad je prekasno da mu kažem istinu...‘

Ako teško doživljavate orgazam tijekom spolnog odnosa, razmislite o tome da stvari malo promijenite i da počnete eksperimentirati

Žena je u anonimnom pismu seksologinji i kolumnistici portala news.com.au Isiah McKimmie priznala kako nikad nije iskusila čari orgazma, iako je u braku već 12 godina.

- Najgore je što mu to nikad nisam priznala. Kad god bi me pitao 'jesam li', kimnula bih potvrdno jer mi je bilo neugodno reći da nisam. Sad mislim da je prekasno za istinu - govori anonimna žena. Dodaje da u seksu (uglavnom) uživa, ali da nikad nije doživjela ono o čemu svi pričaju.

Seksologinja Isiah McKimmie joj je odgovorila da shvaća zašto je nakon toliko vremena teško biti iskren, ali da i dalje može s njim doživjeti orgazam bez da mu išta prizna.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Solo igra

- Najbolje je da za početak probate doživjeti orgazama sama (igrajte se glavom tuša, prstima ili uzmite vibrator), a onda recite suprugu što vam se najviše sviđa. Budite jasni o tome što biste željeli da bude drugačije, no naglasite da tražite, a ne da zahtijevate promjene - objasnila je stručnjakinja za seks. Dodaje kako važnost predigre nikako ne smije zanemariti te da bi ona trebala trajati barem 20 minuta.

- Većina žena ne može doživjeti orgazam samo penetracijom i zato je predigra ključna. Uvijek možete ubaciti i seksualne igračke za stimulaciju klitorisa - savjetuje.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Jedna od tri žene teško postiže orgazam

Ako vam se ikada dogodilo da teško postižete orgazam, bit će vam lakše ako znate da u tome niste sami. Prema statistikama čak jedna od tri žene teško postiže orgazam prilikom seksualnog odnosa. A čak 80 posto žena teško postiže orgazam samo uz vaginalnu penetraciju. Stimulacija klitorisa tijekom vođenja ljubavi može biti od pomoći.


Uopće nije loše ako volite eksperimentirati

Ako teško doživljavate orgazam tijekom spolnog odnosa, razmislite o tome da stvari malo promijenite i da počnete eksperimentirati. Žena će znatno lakše doživjeti orgazam ako ima spolni odnos u više različitih položaja nego ako se sve svede samo na jedan položaj. Primjerice, vaginalni seks u kombinaciji s oralnim povezan je s većom vjerojatnošću za postizanje orgazma nego bilo koji od ta dva načina spolnog odnosa sam za sebe. Objašnjenje možda leži u činjenici da više različitih položaja i načina vođenja ljubavi podrazumijeva i više vremena provedenog u seksualnoj aktivnosti.

Linker
18. srpanj 2024 22:14