Klin se klinom izbija ili...
 Getty Images
treba vremena

Šest znakova da ste spremni za novu vezu nakon bolnog prekida

Duljina tugovanja nakon prekida ovisi od osobe do osobe. Kako znati da ste potpuno spremni za novu ljubav

Mnogi vjeruju da će ih nova veza spasiti od posljedica bolnog prekida i samoće. Iako kažu da se klin klinom, psiholozi tvrde kako bi svi nakon prekida trebali uzeti malo vremena i pustiti da vrijeme prođe prije nego što se uđu u novi ljubavni odnos.

Donosimo zato nekoliko znakova koji pokazuju da ste spremni za novu ljubav.


Prošlost u vama ne izaziva negativne emocije

Kada pomislite na bivšeg ne dolaze vam suze na oči, niste više ljuti i puni negativnih osjećaja. Na prošlost gledate kao na dobre lekcije. Sve ovo ukazuje na to da ste nastavili dalje i prestali vrtjeti u glavi sve emocije i događanja iz prošlosti.


Ne bojite se samoće

Kada prestanete biti tužni jer nemate nikoga pored sebe i kada počnete uživati u vlastitom društvu, znat ćete da ste spremni za novu vezu. Čim prestanete sjediti kući i čekati ljubav te provjeravati mobitel svakih nekoliko sekundi počet ćete koristiti svoje vrijeme za pronalazak stvari koje su vam zaista zanimljive.


Imate vlastite interese

Kada smo u vezi, podsvjesno počinjemo usvajati partnerove interese te nakon prekida te stvari i dalje ne puštamo. Niste sigurni jeste li spremni za novu ljubav? Pogledajte koliko je 'njegovih' hobija ostalo s vama.

Ako ste ih otpustili i shvatili da vam planiranje ili kajak nisu baš napeti te se vraćate aktivnostima koje vas zaista ispunjavaju, znači da prošlost polako ostavljate iza sebe.

Počinjete raditi ono što zaista volite te se okružujete samo ljudima koji vam potpuno odgovaraju.


Imate mirnu reakciju kad vidite sretne parove

Možete gledati ljubavne filmove bez plakanja i biti iskreno sretni zbog veza svojih prijatelja. Niste ljubomorni na tuđe veze i na one koji su našli sreću prije vas jer znate da i vas to uskoro čeka.


Želite ići na spojeve

Činjenica da ćete opet morati pričati o sebi i upoznavati drugu osobu, njegove mane i vrline vam ne smeta, već joj se i veselite.


Ne 'provjeravate' bivšeg na društvenim mrežama

Iako ste ga vidjeli s drugom niste isti tren krenuli u veliko istraživanje. Više ne pratite svaku njegovu objavu i ne tražite značenje u pjesmama koje objavljuje…

Linker
11. srpanj 2024 23:28