Prirodno je da želite pohvaliti partnera u krevetu, ali reći mu da mu je penis 'taaako velik' laž je stara koliko i svijet
 Getty Images/iStockphoto
iznenadit ćete se

Pet najčešćih ženskih laži u krevetu - evo zašto nije dobro ako vam stalno hvali 'alatku'

Žene lažu u krevetu jer često stavljaju svoje potrebe po strani kako bi drugima bilo ugodnije, ali i zato što je tako 'jednostavnije'

Poznato je da nije dobro lagati u krevetu, recimo, glumiti orgazam ili previše stenjati kako biste pokazali da vam je, eto, baš lijepo, nikad ljepše. Pa ipak, stručnjakinja za seks Nadia Bokody tvrdi da nikada nije srela ženu koja se barem jednom u životu nije poslužila jednom od pet najčešćih krevetskih izmišljotina, među koje se ubraja i divljenje partnerovoj muškosti. Bokody u tekstu na News.au piše da se to događa jer žene „stavljaju svoje potrebe po strani kako bi drugima bilo ugodnije” te stoga pribjegavaju lažima kojima nastoje uvjeriti partnera da je odličan ljubavnik.


1. Glume orgazam

Kao što nije srela ženu koja nikada nije odglumila svršavanje, Nadia isto tako nije srela niti muškarca koji nije uvjeren da je svakoj ženi s kojom je vodio ljubav priuštio „vrišteći klimaks”. Bokody zato apelira na žene da ne glume kako bi povlađivale svojim partnerima, jer će time samo pogoršati ionako loše stanje u temeljnom znanju o spolnom životu – britansko istraživanje iz 2019. pokazalo je da više od polovice ispitanika oba spola ne zna pokazati vaginu na anatomskom prikazu. Nadia razumije da je glumljenje „učinkovita metoda bržeg privođenja seksa kraju”, ali ne opravdava je, jer njome se muškarce samo ohrabruje da se ne trude oko žena ili da sve rade pogrešno.


2. Dive se veličini penisa

Prirodno je da želite pohvaliti partnera u krevetu, ali reći mu da mu je penis „taaako velik” laž je stara koliko i svijet. Stručnjaci za seks kažu da žene koriste tu taktiku kod muškaraca koji su opsjednuti mišlju kako im penis nije dovoljno velik, pa im je potrebno stalno potvrđivanje da nemaju razloga za brigu. To su isti oni muškarci koji pretpostavljaju da je veličina spolnog uda presudna za ženino zadovoljstvo, a to znači da nemaju „potrebno znanje i vještinu kojima bi pružili ženi seksualno zadovoljstvo”, smatra Nadia.

Ovogodišnje britansko istraživanje u kojem su žene prema modelima penisa birale one kakve preferiraju u jednonoćnim avanturama i one kakve bi htjele u dugim vezama pokazalo je malo razliku - za dugu vezu izbor pada na penis dugačak 16 centimetara s opsegom od 12,1 cm, dok je za avanturu najpoželjniji penis dugačak 16,25 cm s opsegom od 12,7 centimetara.


3. Pretvaraju se da su neiskusne

Nadalje, Nadia tvrdi da se neke žene pretvaraju da su neiskusne u seksu kako bi podigle partnerov ego, čak i ako on ne djeluje nesigurno. Neke žene tome pribjegavaju kada se muškarac ne može nositi s činjenicom da su imale seksualne partnere i prije njega, kaže Bokody i dodaje da je takav muškarac vjerojatno loš u seksu, pa mu je draže da ga partnerica nema s kime uspoređivati.


4. Išuljaju se 'oprati zube'

Muškarac je svršio i već drijema, a žena nije uspjela doći do vrhunca iako je bila blizu. Što sad? Nadia kaže da neke žene u tom slučaju odlaze „oprati zube električnom četkicom”. Odnosno, izlaze iz sobe govoreći da idu oprati zube, a zapravo idu u kupaonicu dovršiti posao uz pomoć vibratora. Ako se čuje zujanje, uvijek mogu reći da je to električna četkica za zube. No, poštenije i bolje za oboje bilo bi otvoreno porazgovarati o različitim seksualnim potrebama.


5. Izmisle da im je pao libido

Ako (više) ne uživaju u seksu s partnerom, neke će žene jednostavno izmisliti da im seks više nije zanimljiv. „No, ono što je istina je da ih ne zanima loš seks”, navodi Nadia. „A uz objašnjenje da im je libido pao, neće morati ponovo i ponovo prolaziti kroz to neugodno iskustvo”.

Linker
28. rujan 2024 07:19