Ima li u ovome istine
 Getty Images/iStockphoto
potvrdilo istraživanje

Pa zar i to? Žene koje rade ovo tijekom seksa sklonije su prevari

Jeste li varali u prošlosti i pitate se jeste li tome skloniji u budućnosti? Prema jednoj studiji, postoji jedna stvar koja bi mogla ukazati jeste li na tom putu


Piše: Goranka Jelinčić


Istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour, proučavalo je 138 žena i 121 muškarca u heteroseksualnim vezama. Postavljeno pitanje odnosilo se na orgazam i varanje.

Intenzitet i učestalost ženskih orgazama malo su utjecali na to jesu li žene prije varale ili će vjerojatno varati u budućnosti. Pokazalo se da što je više vrhunaca žena lažirala, tim je bila veća vjerojatnost da je već varala odnosno da će opet varati u budućnosti.

Stručnjakinja za seks dr. Tammy Nelson otkrila je da je nevjerojatnih 80 posto žena priznalo da lažira vrhunac.


Zašto žene glume

Prethodne studije pokazale su da žene koje lažiraju orgazam osjećaju nezadovoljno seksom sa svojim partnerom ili partnerima, ili su pak nesposobne priopćiti i iskreno priznati što zapravo žele tijekom seksa. Upravo to objašnjava potrebu neprestanog lažiranja vrhunca i varanja.

Posljedica laganja o doživljenim orgazmima je ta da žena vjerojatno neće ni u budućnosti doživjeti orgazam jer će njihovi partneri živjeti u uvjerenju da je ono što su radili, valjajući se po plahtama, upravo ono što dovodi do orgazma. Većina muškaraca ne shvaća da se žena prvo mora osjećati sigurno, ugodno, intimno i u dodiru sa svojom senzualnošću prije nego što bude spremna za genitalnu stimulaciju.

Možda se boji reći da joj treba više vremena. Možda se boji pokazati svoje stvarne osjećaje ako ne odgovaraju slikama onoga što bi se trebalo dogoditi u krevetu. A može se bojati povrijediti partnerove osjećaje govoreći mu da je ono što rade ne uzbuđuje. Ova je situacija posebno izazovna ako ne poznaje svoje tijelo dovoljno dobro da bi predložila drugu mogućnost ili ako je njezino prošlo iskustvo takvo da njezin partner nije bio otvoren za razgovor.


ČITAJTE I:

Linker
12. srpanj 2024 15:36