Strahova se možete osloboditi. Ako vas nešto zaista muči, razgovarajte s partnericom.
 Foto: iStock
Sve je to za ljude

Je li veličina bitna i drugi 'veliki' muški strahovi u krevetu...

Jesam li bolji od bivšeg, zašto ima bezizražajno lice dok vodimo ljubav... Ah ti strahovi. Imaju ih i muškarcu u krevetu, a mi vam donosimo one najčešće.

Što bi sve moglo poći po zlu? U muškoj glavi mnogo toga… Ne prolaze samo žene kroz razne nesigurnosti kad je riječ o seksu i zato donosimo najčešće muške strahove.

Naravno, oni baš i ne vole o tome pričati.

Prerana ejakulacija

Na ovo ste sigurno prvo pomislili. Priznajte :-). Sve je savršeno, jedva ste dočekali taj trenutak i što se dogodi. 'Trenutak' završi prije nego što je počeo. Mnoga istraživanja su pokazala da seks prosječno traje od sedam do deset minuta. No, prema stručnjacima, ako muškarac može 'izdržati' dulje od minute, on ne pati od preuranjene ejakulacije.

Izostanak erekcije

Zakazivanje u ključnom trenutku. Ima li što gore, pomislili bi mnogi muškarci. Zbog prevelikog razmišljanja o tome, ovo se lako može i dogoditi. Dolazi naime do psihološke blokade. Što se više trudite, manje ćete toga postići. U težim slučajevima, uzrok je fizičke prirode. Opustite se, udahnite i krenite iz početka.

Foto: iStock
Loša izvedba je nešto čega se pribojavaju svi muškarci, posebno kod prvog seksa s partnericom.

Neiskustvo i veličina

Vjeruje se da žena puna samopouzdanja, isto u krevetu očekuje i od svog muškarca. Strah da nemate dobru tehniku, 'dobru' veličinu plus seksualno neiskustvo, mogu vas kočiti. Vježbom do savršenstva. Razgovarajte s partnericom, otkrijte što ona voli, krenite polako, ali sigurno.

Usporedbe

Znate da je imala bivše dečke. I znate da su spavali skupa. No, nema smisla razmišljati o tome, a kamoli ispitivati da li ste joj vi najbolji. Tehnika se savladava, posebno kada su partneri u dužoj vezi.

Strah da je nećete zadovoljiti

Dajete najbolje od sebe, ali se bojite pogledati partnericu… Zašto? Da ne biste vidjeli razočarano ili bezizražajno lice. U seksu nema pasivnosti, a da bi vam on postao sve bolji, trebate razgovarati i hmmm - vježbati! Ako vidite da njoj pojedine stvari ne odgovaraju, nemojte forsirati.

Seksualne ozljede

O da. I ovo je jedan od strahova, kažu stručnjaci. Fraktur penisa vrlo je rijetka, zato se opustite i riješite se crnih misli.

Linker
14. lipanj 2024 06:31