SHUTTERSTOCK
bez štoperice

Bizaran trik koji pomaže muškarcima da izdrže dulje u krevetu. Ma vjerojatno ste ga već isprobali ili...

Svašta se može naći u muškoj glavi tijekom seksa


Kada se priča o poboljšanju izvedbe u spavaćoj sobi, muškarci će često potražiti brza rješenja poput tableta ili dodataka prehrani. Međutim, neki od njih su otkrili neobične metode koje im pomažu da dulje izdrže u krevetu bez oslanjanja na tradicionalna rješenja. To često podrazumijeva i razmišljanje o nekim pomalo bizarnim stvarima, evo o kojima i zašto uopće dolazi do oslanjanja na njih.


Neobične taktike

Jedna uobičajena tehnika uključuje razmišljanje o temama koje uopće nisu povezane sa seksom kako bi se smanjilo uzbuđenje i samim time produžilo trajanje i poboljšala izvedba. Te smetnje kreću se od zamišljanja tragičnih događaja do zamišljanja bivših predsjednika država, a neki se muškarci upuštaju i u mentalne zagonetke ili rješavaju matematičke probleme kako bi zaokupili svoj um. Stručnjaci kažću da iako je distrakcija popularna metoda, njezina učinkovitost ovisi do osobe.

David Rowland, profesor psihologije na Sveučilištu Valparaiso, opsežno je proučavao utjecaj anksioznosti na seksualnu aktivnost. Otkrio je da su strahovi muškaraca od prerane ejakulacije toliko intenzivni da mogu stvoriti i strah od ulazaka u nove veze. Tako fokusiranje na nepovezane ili neprivlačne misli uistinu može pomoći muškarcima kod dulje izvedbe jer im odvlači pažnju s tjeskobe koju osjećaju.

Muške tehnike odvlačenja pažnje mogu biti prilično kreativne, a ponekad i duhovite. Jedan korisnik Reddita podijelio je da razmišlja o vrućem kontejneru tijekom seksa, a drugi razmišlja o Margaret Thatcher i dočarava bizarne scene koje uključuju izmišljene likove. Na primjer, jedan je korisnik opisao zamišljanje Thatcher gole, kako igra bejzbol na hladni dan, s negativcem Baronom Harkonnenom iz serije Dina kao sucem.

image
SHUTTERSTOCK

Od obiteljskih sjećanja do matematičkih jednadžbi

Neki muškarci više preferiraju osobna, no i dalje poprilično uznemirujuća razmišljanja. Simon iz Francuske otkrio je da razmišlja tragičnom događaju iz svog djetinjstva, dok Zoran iz Srbije koristi matematičke jednadžbe kako bi odvratio pažnju s anksioznosti koju osjeća tijekom seksa.

Sport i sportske lopte su također jedna od popularnijih tehnika. Neki muškarci si u glavi nabrajaju početnu postavu svoje omiljene nogometne momčadi.


Kvaliteta iznad kvantitete

Unatoč raznim tehnikama odvlačenja pažnje s anksioznosti koju neki muškarci osjećaju tijekom seksa, stručnjaci naglašavaju da je kvaliteta seksualnog iskustva važnija od njegovog trajanja. Stručnjaci naglašavaju da postoji mnogo načina za vođenje ljubavi, uključujući korištenje drugih metoda poput vibratora, ruku ili usta.

Predlažu da bi se muškarci trebali usredotočiti na uživanje u osjećajima seksa, a ne brinuti se o preranom završetku. Usredotočenost na trenutak može poboljšati cjelokupno iskustvo i smanjiti pritisak koji dovodi do prerane ejakulacije. Ključno je dati prioritet kvaliteti vremena provedenog s partnericom u odnosu na trajanje samog čina.

image
SHUTTERSTOCK

Što kažu studije

Nekoliko studija objavljenih u uglednim časopisima poput The Journal of Sexual Medicine nastojalo je otkriti normalno prosječno trajanje spolnog odnosa do ejakulacije.

U studiji iz 2023. ispitano je 1660 muškaraca različitih demografskih skupina kako bi se odredilo tipično vrijeme potrebno za ejakulaciju. Rezultati su pokazali da muškarci u prosjeku ejakuliraju između 7 do 10 minuta nakon seksualne aktivnosti.

Druga studija iz 2020., također objavljena u istom časopisu, istraživala je percepcije muškaraca i žena o trajanju seksa. Zaključeno je da iako postoji konsenzus o idealnim trajanjima (oko 10 minuta), percepcije o tome što čini preuranjenu ejakulaciju variraju od osobe do osobe.

Linker
17. srpanj 2024 11:41