Vilibald Vuco. MARKO TODOROV CROPIX
vilibald vuco

Svi su u čudu gledali njegove plakate, a on tvrdi: I za to se trebalo pomučiti, top formu dugujem ovoj jutarnjoj navici

Ovakav stil života nije za svakoga, ali Vilibald tvrdi kako je potrebna samo disciplina


Ne događa se svaki dan da jumbo plakat postane viralan, naročito u svijetu nekretnina, ali Vilibald Vuco (28) uspio je upravo u tome. Bivši profesionalni nogometaš, sin poznatog pjevača Siniše Vuce, sada je svoj put pronašao u nekretninama, a internet je osvojio svojim nekonvencionalnim marketinškim pristupom. Njegov najnoviji promotivni plakat, koji ga prikazuje bez majice i u impresivnoj formi, ne samo da je zapeo za oko potencijalnim klijentima, već je izazvao i široko divljenje i znatiželju o njegovom fitness režimu. Reakcije na plakat su, kaže Vilibald, bile odlične - uključujući i njegovu. Taj plakat napravio mu je prijatelj.

image
SCREENSHOT/INMAGAZIN

- Gledali smo taj jedan film u kojemu je bila ista takva situacija i onda je on meni rekao ajde stavit ću ti ja takav plakat. Mislio sam da se šali - rekao nam je kroz smijeh te dodao kako se i sam iznenadio kada je vidio plakat.

- Ljudima je čudno jer ovdje kod nas nitko nije još tako nešto napravio, ali sve reakcije su pozitivne. Dobivao sam poruke, pozive od ljudi koji mi su mi rekli da je stvar fantastična - kaže.

Osim izazivanja pozitivnih reakcija, Vilibald je svojom top formom u mnogima, pa i nama, izazvao znatiželju te smo ga pitali koja je tajna. Od njegove rigorozne rutine vježbanja i discipliniranog načina života do pažljivo birane prehrane, otkrivamo predanost i strategije iza njegove impresivne forme. Evo kako Vilibald Vuco uravnotežuje svoju karijeru u nekretninama sa svojom strašću prema zdravlju te koji ga principi održavaju u vrhunskoj formi.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Jutarnja rutina

Za mnoge bi ovo bilo previše, ali Vilibaldu je to samo još jedan dan u nizu.

- Trudim se da mi jutarnja rutina uvijek bude ista. Dizanje oko pet, popijem kavu, malo čitam, onda se osvrćem na dan prije ili na to što sam pročitao - čitam ili knjige ili bilo što što mi daje pozitivne afirmacije za dan, Vodim i dnevnik u koji svako jutro zapisujem svoja razmišljanja, onda trening i nakon treninga doručak - kaže nam.

- Trudim se otići spavati oko 22 sata svaki dan. Znači otprilike dobijem sedam do osam sati sna - poručio je Vilibald te nadodaje kako mu je to sasvim dovoljno sna za normalno funkcioniranje svaki dan i taman da se osjeća umorno pred spavanje.

- Dogodilo se i da prespavam i to mi bude duplo gore, kao da sam umorniji što duže spavam - našalio se.

Njegova jutarnja rutina traje od pet do sedam, a kaže kako mu omogućuje odraditi sve što želi u ta dva sata, dok neki to ne stignu ni u cijelome danu.

- Tako se trudim svaki dan to odrađivati, bez obzira gdje sam, što sam... Naravno tu i tamo se nešto zna poremetiti, ako odeš jedan dan kasnije leći, ako imam neki sastanak, neko druženje pa se ne mogu ustati baš u pet, ali stvarno se trudim održavati tu rutinu - poručio je.

Nakon jutarnje rutine slijede ured, sastanci, snimanja i što god taj dan donese, a popodne obavlja i još jedan trening.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Rutina vježbanja

- Svaki dan treniram. Ponekad dva puta dnevno, nekada jednom, ovisi o danu, ali ujutro obavezno - rekao nam je te nastavio kako trenutno odrađuje i vježbe za rehabilitaciju od operacije kuka koju je imao.

- Onda nakon toga još neke sklekove i vježbe s vlastitom težinom, a ako treniram popodne to je onda u teretani i to baš imam program gdje radim noge, gornji dio. Kad nisam u teretani, onda trčanje - govori.

Vilibald je cijeli život proveo u sportu, a treninzi mu dolaze prirodno.

- To nije samo za izgled, to je i za zdravlje - poručio je.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Prehrana

Ovaj svestrani mladić, kloni se svega prerađenoga.

- Na mojem jelovniku su najčešće jaja, meso, riba, voće, povrće... Sve cjelovita hrana. Nekada pojedem sladoled - kaže. Ovako izgleda jedan njegov dnevni meni:

  • Doručak - četiri jaja i svježi sir
  • Ručak - meso i povrće
  • Užina - smoothie
  • Večera - riba/meso i povrće

Uglavnom se fokusira na čistu cjelovitu hranu s minimalno šećera. Pije samo vodu i kavu, a ona mu je, kaže, jedini porok.


Upravljanje stresom

Rad s ljudima je stresan, a trening kao da taj cjelodnevni stres iz njega izbaci.

- Meni je trening do sada bio posao, a danas mi služi za oslobođenje od stresa. Odmah nakon popodnevnog treninga dobijem još jedan nalet energije - kaže nam.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Disciplina

- Trudim se postaviti neke ciljeve i stvari koje moram odraditi da bih do njih došao, bez obzira na to kako se osjećam. Trudim se tako funkcionirati - pojasnio nam je Vilibald. Naglašava kako kod brige za sebe, prehrane i fitness rutine nije toliko bitna motivacija, jer ona nestaje s vremenom, ali disciplina ostaje, a s njom se postižu rezultati.

Linker
19. srpanj 2024 16:07