Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Do špage u samo 5 koraka

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

Špaga vam je oduvijek bila nedostižan san. U ovih 5 koraka moći ćete ostvariti svoj san, postepeno i kroz ustrajnost.

1) Otvaranje kukova

Iz položaja Mačke lijevom nogom zakoračite unazad. Lijevo koljeno neka bude na podu i stopalo opušteno. Desni skočni zglob i koljeno trebaju biti u ravnini. Desnim stopalom "odšećite" u desnu stranu na rub prostirke te desnom rukom nježno otvarajte koljeno prema van. Pogled je prema gore u desno stranu. Lijeva ruka vam služi kao oslonac. Vratite desnu nogu ispred sebe u početni položaj. Zadržite položaj 5 udaha i izdaha i krenite na slijedeći položaj.

2) Gušter

Iz prethodno navedenog položaja postavite oba dlana ispod ramena, s unutarnje strane desne noge. Leđa su vam ravno i pogled je usmjeren u prostirku. Zadržite položaj 5 udaha i izdaha i krenite na slijedeći položaj.

3) Hvat rista

U raskoračnom ste stavu i dalje s desno mnogom naprijed. Sada desnom rukom posegnite za ristom lijeve noge. Lijeva ruka vam služi kao oslonac. Zadržite koliko vam je ugodno te lagano opustimo i krenite u predzadnji položaj.

4) Istezanje stražnje lože

Nakon što ste opustili rist, stavite obje ruke na pod tako da je desna noga između njih i odgurnite se unazad, pružajući desno koljeno, zategnite desno stopalo, prste prema sebi. Stražnji dio tijela spuštajte prema lijevoj peti. Ako vam je ugodno, uđite malo dublje u položaj spuštajući trup prema desnoj nozi. Napravite 3 do 5 udaha i izdaha. Uspravite tijelo nazad i krenite u slijedeći položaj.

5) Špaga

Iz prethodnog položaja lagano krenite pružati desnu nogu prema naprijed i spuštati prema poda do kuda vam je ugodan. Lijevo stopalo je na prstima. Obje ruke su na podu i služe vam kao potpora. Za podršku možete uzeti jastuk ili joga blok te postaviti ispod desnog bedra. Voditi računa da su kukovi u ravnini. Izići polako kako ste i ušli u položaj koristeći ruke kao oslonac.

Ponoviti svih 5 koraka i s drugom nogom.

Linker
17. srpanj 2024 01:22