FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Zvuči poznato?

Stres zbog korone otežao čak i donošenje najosnovnijih odluka

Istraživanje Američkog psihološkog udruženja pokazalo je da je 32 posto odraslih osoba toliko pod stresom pandemije da se ponekad bore sa svakodnevnim zadacima poput odabira što će jesti ili odjenuti

Pandemija koronavirusa među ljudima je uzrokovala toliki stres da se bore s donošenjem svih odluka, velikih i malih, a gotovo trećina odraslih dovodi u pitanje čak i osnovne svakodnevne izbore, navodi se u novom izvješću psihologa. Naime, istraživanje Američkog psihološkog udruženja pokazalo je da je 32 posto odraslih osoba toliko pod stresom pandemije da se ponekad bore sa svakodnevnim zadacima poput odabira što će jesti ili odjenuti.

Osjećaj preplavljenosti

"Naše tijelo ne razlikuje odakle dolazi stres. Samo zna da smo pod stresom. Dakle, kada ta razina nesigurnosti počne nadvladavati naše mehanizme suočavanja, čak i najmanji zadaci mogu biti teški", rekao je Vaile Wright, klinički psiholog. Roditelji i mlađe odrasle osobe češće prijavljuju osjećaj preplavljenosti takvim zadacima zbog stresa povezanog s pandemijom.

Linker
18. svibanj 2024 00:13