Malo dodane soli popravit će okus bilo kojem, pa i najneukusnijem jelu. Međutim, dobro je poznato da previše soli može dovesti do visokog krvnog tlaka, potencijalno vrlo opasnog zdravstvenog stanja ukoliko se na vrijeme ne otkrije i ne liječi. Najnovije istraživanje provedeno na životinjama pokazalo je da hrana s visokim udjelom soli ne samo da pogubno utječe na krvni tlak već može uzrokovati oštećenje jetre kod odraslih osoba.
Loša navika
Američka agencija za hranu i lijekove zdravim i odraslim osobama predlaže maksimalno jednu žličicu dnevno. Međutim, većina ljudi jede previše soli, a prekomjerno uzimanje natrija šteti jetri i posebno je povezano s neobično oblikovanim stanicama jetre, pojavom upalnih procesa koji konačno uništavaju stanice jetre, a pokazalo se i da dolazi do smanjenja stanične proliferacije koji mogu doprinijeti razvoju fibroze.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....