FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
sretan vam dan žena

Uživam u tome što sam žena! Divne smo, luckaste, plemenite, jednom riječju - čudesne

Koliko li je riječi potrebno da se opiše žena, malo ili puno?


Piše: Mariza Butorac mag.oec.


Žene su tako prekrasna, kompleksna, nježna, komplicirana, divna, fenomenalna, izdržljiva, zaštitnička, luckasta, emotivna, nestalna, originalna, plemenita, čudesna, profinjena, kontrastna, majčinska, stvaralačka, anđeoska bića da ni svi pjesnici i književnici oba spola iz cijelog svijeta ne bi uspjeli opisati ženu u potpunosti.

I to je fenomenalno, zar ne? 8.mart je dan kada se obilježava Međunarodni dan žena i kako Wikipedija kaže tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena obilježen je davne 1909.godine.

Slavimo li mi sebe i svoju žensku prirodu?

Slavimo li svoje uspjehe bili oni mali ili veliki?

Smatramo li tipično ženske osobine svojom prednošću ili svojom slabošću?

Je li došlo vrijeme upravo sada da prigrlimo točno to što nas čini ženom, što nam daje tu razliku od suprotnog spola?

Što je još moguće ako to učinimo?

Koji se novi prostor tada otvara za sve žene svijeta?


Žena

Ž-ženstvena - žena je žena sa svojom ljubavi prema modi, uređivanju, sa svojom mekoćom, oblinama, mekanim pokretima, prirodnom zavodljivošću, visokim petama…. Dopustimo toj ženstvenoj ženi da izađe barem ponekad ili što češće, izvan praktične odjeće i zahtjevnog dnevnog ritma i osjetimo se onako baš ženski, kako i treba biti.

E-emotivna - kaskada emocija je tipično ženska osobina. Potiskujemo li mi svoje emocije? Hoće li one izbiti svom snagom u nekom neočekivanom trenutku? Izrazimo se, komunicirajmo, neizgovorene progutane riječi čine teret našem duhu i tijelu. Pomognimo si razgovorom, meditacijom, pozitivnim ženama…

N-nestalna - zašto žena ne bi bila nestalna? To samo znači da Bira. Danas bira jedno sutra drugo, dopusti si činiti upravo ono što želiš kao što i dijete radosno bira svaki dan.

A-anđeo - u svakoj ženi postoji anđeo, to je onaj anđeo koji čini dobra djela, koji pokriva svoje dijete, koji daje podršku svojoj prijateljici, koji brine o svojoj obitelji, koji je empatičan prema živim bićima i prirodi i koji cijeni sve što ima.

image
FOTOGRAFIJE:


Women

W-wonderful/čudesna - žene su jednostavno čudesne. Čudesno je koliko toga obave u danu kao majke, supruge, zaposlene žene i društvena bića koja u svemu tome često zaborave na sebe i svoje potrebe. Odvajaš li ti dovoljno vremena za sebe? Također je čudesno je koliko je svaka žena lijepa kada se voli i kada je sretna!

O-original/jedinstvena - jesi li original ili pokušavaš biti poput nekog drugog, svog idola ili trendovske slike žene? Original je uvijek original. Kopija je tek blijeda slika. Cijeni i voli strastveno svoju originalnost/jedinstvenost u svemu onome što čini tebe, tvoju cjelinu. Jesi li osvijestila svoju jedinstvenu ljepotu? Ovdje je, u tebi.

M-mother/majka - ženama je dana mogućnost biti majka, stvarati život. Kako je to predivna moć i snaga! Jesi li se kada upitala što sve možeš naučiti od svog djeteta svakoga dana? Izazovna je to i predivna uloga u isto vrijeme. Također, na tebi je da izabereš želiš li biti majka, to je tvoj odabir a ne obaveza.

E-euphoric/euforična - dopusti si biti euforična, luckasta, slobodna i nesputana! Život je tu da se živi, da ostvariš što želiš, da uživaš što je više moguće uz sve ostalo što život nosi. Ako sama ne odlučiš krenuti na taj put sreće, samopoštovanja i uživanja tko će to napraviti umjesto tebe? Sreća je svugdje oko nas u malim i velikim stvarima, šetnji parkom ili pored mora, sportu, druženju s dragim ljudima, čitanju dobre knjige. Satkaj svoju mrežu sreće od malih i predivnih stvari svakoga dana i gledaj kako raste. Zahvalnost je također moćan alat kojim osvješćujemo što imamo.

N-noble/plemenita - postani plemenita za sebe tako da ćeš samu sebe njegovati, voljeti, maziti, paziti, cijeniti poput neke plemkinje. Jer onako kako se ponašaš prema sebi, tako će se i drugi ponašati prema tebi.

Digni glavu plemenita čudesna Ženo i uživaj u svakom danu koji je pred tobom!


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Linker
04. listopad 2024 03:25