Zoe i Ira

 PRIVATNA ARHIVA
Kampanja Zoe i ja

Bok! Ja sam Ira i autistična sam – kampanja trinaestogodišnjakinje za psa pomagača

Cilj je prikupiti 80 tisuća kuna za kupnju šteneta corgija, dvogodišnji trening psa i potrebnu hranu

Bok! Ja sam Ira i ja sam autistična osoba. Ne volim ljude gledati u oči. Bob mi pomaže kad sam usamljena – riječi su kojom mlada, trinaestogodišnja Ira, započinje svoju priču u kampanji #Zoeija koju je putem Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet pokrenula za svog novog psa pomagača, corgija Zoe.

Naime, Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe kako bi se Bob umirovio. Cilj kampanje je prikupiti 80 tisuća kuna što obuhvaća kupnju šteneta corgija, dvogodišnji trening psa i naravno potrebnu hranu te sve što jednom psu treba.

Ona kaže da je autizam drugačije posložen mozak i da je ok s istim. Ona govori i nema intelektualne teškoće ali joj, kako kaže, neke stvari jako smetaju. Osjetljiva je na neke stvari. Treba pomoć s nekim stvarima koje ne može sama srediti, a pas pomagač joj pomaže da se smiri i da se osjeća sigurno kada ima meltdown ili pak kada joj treba da nešto napravi i kada ju je strah.

image

Corgi Zoe

PRIVATNA ARHIVA

Do sada je dio sredstva prikupljen no slijedi onaj značajniji. Sva se sredstva prikupljaju putem računa Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet HR5323600001501736635 - s naznakom Za Zoe.

Udruga se, do sada, pokazala kao istinski pomagač djeci koja žive s autizmom. Kampanju i priče mlade Ire možete pratiti putem Facebook stranice Zoe i ja gdje se kroz sustavne objave može pratiti napredak školovanja corgija Zoe i naravno naučiti o autizmu te kako Ira doprinosi osvještavanju ove za društvo iznimno bitne teme.

Linker
25. svibanj 2024 06:34