Foto: Dollarphotoclub
Prednosti i primjena

Zobeni keksići sa chia sjemenkama

1,5 žlica chia sjemenki
0,5 dl bademovog ili zobenog mlijeka
2 banane (oguljena i zgnječena)
150 g zobenih pahuljica (sitniji tip)
50 g datulja (nasjeckane na sitno)
50 g naribane tamne čokolade
1 žlica maslaca od badema
cimet

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
  2. U manjoj posudi promiješajte chia sjemenke i bademovo (zobeno) mlijeko i pustite da odstoji 10-ak minuta dok ne dobije gelastu teksturu.
  3. Smjesu istresite u veću posudu i dodajte zgnječenu bananu, zobene pahuljice, maslac od badema i cimet te miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
  4. Nježno umiješajte komadiće čokolade i datulje.
  5. Oblikujte manje keksiće i stavite na papir za pečenje.
  6. Pecite 17-20 minuta, odnosno dok dno keksića ne dobije zlatno-smeđu boju. Uživajte!
Linker
20. studeni 2024 04:32