(za pola kilograma ribe)
- 2 dl ulja
- 1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1.5 dl domaćeg vinskog octa
- 1 srednje veliki ljubičasti luk
- 1 čajna žličica šećera
- 2 lovorova lista
- grančica ružmarina
Priprema:
- Ocijedite ulje na kojem ste pržili ribu, te na njemu blago popržite na kolutove izrezan luk tako da poprimi staklasti izgled.
- Dolijte ocat, te dodajte šećer, lovor i ružmarin.
- Zajedno sve propirjajte 1 minutu i skinite s vatre.
- Ovoj mješavini potom dodajte maslinovo ulje.
- U prikladnu staklenu ili porculansku posudu poredajte ribu i po njoj prelijte pripremljenu marinadu. Ostavite da se ohladi.
- Poklopite poklopcem ili prekrijte prijanjajućom folijom.
- Stavite u hladnjak. Potrošite u roku od 2 dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....