- 500 g kestena
- 300 g poriluka
- 100 g mrkve
- 70 g korijena peršina
- 70 g korijena celera
- 70 g mrkve
- 20 g ulja
- sol i papar
- peršinov list
Priprema:
- Na ulju blago popržite oprano i izrezano povrće.
- Dodajte papar i sol, te dolijte oko 1 litru vode. Zakuhajte.Potom smanjite vatru i nastavite kuhati.
- Kestene operite, zarežite i kuhajte oko pola sata.
- Ocijedite ih i ogulite, te dodajte povrću. Kuhajte sve zajedno još oko sat vremena.
- Maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
Savjet plus!
Po želji u juhu možete posipati narezanim komadima pečenog kestena ili na žaru zapečenim gljivama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....