Snimila: Andrea Cukrov
Jer volimo recepte Andree Cukrov i Sandre Rončević

Umak od hrena

Zaboravite kupovni, kupite korijen hrena na placu, pijaci, odnosno tržnici i napravite domaći!
  • 1 korijen hrena, oko 200 g
    3 žlice ulja
    3 žlice jabučnog octa
    1 žličica šećera
    ½ žličice gorušice u zrnu
    ½ žličice soli
    200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  • Korijen hrena očistite i ogulite gulilicom za povrće.
  • Oguljeni hren naribajte što sitnije možete.
  • U blenderu pomiješajte hren, ulje, ocat, šećer, gorušicu i sol, pa sve miješate dok ne dobijete smjesu nalik pasti.
  • Slatko vrhnje istucite u mekan šlag pa ga umiješajte u pripremljeni hren.
  • Po želji još malo doraditi okus solju.
  • Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Originalni recept pronađite ovdje, na blogu Andree Cukrov - Cukar, hrana i piče.

Linker
18. studeni 2024 09:59