Uravnotežena prehrana, bogata mineralima i vitaminima ključna je za zdravlje muškaraca i žena, ali prema istraživanjima znanstvenika s Harvard Medical School, unatoč činjenici da oba spola imaju 95,5 posto identičnu DNA, prosječno muškarci trebaju veći unos kalorija dnevno (oko 2500), a žene 2000 kalorija.
Manje tjestenine
Objašnjenje leži u razlici metaboličkih i reproduktivnih funkcija i strukture tijela. Žene u većoj mjeri trebaju izbjegavati tjesteninu. Iako se savjetuje da ugljikohidrati trebaju činiti 45 do 65 posto dnevnog unosa kalorija, kod oba spola, 12-godišnja studija Harvard School of Public Health otkrila je vezu između lošeg raspoloženja kod žena i visoke razine rafinirane hrane kao što je bijela tjestenina.
Istraživanje je pokazalo da te žene u većoj mjeri pate od depresije, a također je otkriveno djelovanje visoke razine šećera u krvi na razinu estrogena, što također može utjecati na raspoloženje. Zbog niže razine kalcija i činjenice da imaju prosječno nižu gustoću kostiju od muškaraca i brže gube koštanu masu, žene mogu više uživati u siru jer će tako smanjiti opasnost od osteoporoze.
Muškarcima više čokolade
I žene i muškarci trebaju osigurati 700 mg kalcija dnevno u prehrani, ali znanstvenici Instituta Linus Pauling u Oregonu savjetuju ženama u postmenopauzi da povećaju dnevni unos kalcija do 1200 mg za suzbijanje nedostatka estrogena. Prije menopauze, žene također trebaju povećati i razinu željeza. Većina ljudi će rado čuti da mogu imati koristi ako jedu više čokolade, ali Studija Sveučilišta Aberdeen u Škotskoj provedena 2012. godine otkrila je da iako tamna čokolada povećava kvalitetu krvi kod oba spola, taj je učinak kod muškaraca mnogo jači.
Potrošnja alkohola se također razlikuje, a iako kod oba spola u malim količinama smanjuje rizik od srčanih udara, čak i niske količine povećavaju rizik od raka dojke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....