Bez njih nema ljeta
 FOTOGRAFIJE: RIMMA_BONDARENKO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
100 posto domaće

Sladoled od kave - za sve ljubitelje crnog napitka ovo će vjerojatno biti najomiljenija poslastica ovog ljeta

Tko na ovim vrućinama ne bi poželio u nekoliko jednostavnih koraka napraviti sladoled u kojem može uživati kad god poželi

SLADOLED OD KAVE - MOŽDA VAŠ NOVI HIT


SASTOJCI ZA OKO 500 g

  • 400 ml punomasnog mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 230 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 200 ml espresso kave
  • nekoliko zrna kave za ukrašavanje


PRIPREMA

  1. U lončiću zagrijte slatko vrhnje s mlijekom, dodajte polovicu šećera i miješajte dok se ne rastopi. Skuhajte kavu i ostavite da se ohladi. Žumanjke istucite s ostatkom šećera, zatim u njih ulijte kavu (bez taloga).
  2. Nastavite miješati. Zatim smjesu od žumanjaka dodajte u smjesu od slatkog vrhnja i mlijeka te miješajte dok se sastojci ne povežu. Premjestite u posudu, po mogućnosti od inoksa, i stavite u zamrzivač na toliko vremena koliko je potrebno da smjesa dođe na sobnu temperaturu.
  3. Preselite u drugu posudu i vratite u zamrzivač, no svakih 30 minuta izvadite posudu i promiješajte sladoled. Ponovite taj postupak najmanje tri puta.
  4. Prije posluživanja ukrasite zrnima kave.
Linker
17. studeni 2024 17:07