Foto: Arhiva Hanza media
Hit namirnica

Punjeni patlidžani

3 manja patlidžana
25 dag mljevene junetine
10 dag sira edamera
grana padano sir za posipanje
sok 1 limuna
maslinovo ulje
1 glavica ljubičastog luka
2 režnja češnjaka
papar i sol
malo kurkume
malo mente i peršina
1 jaje
3 - 5 malih rajčica
1 manja crvena paprika

Priprema:

  1. Patlidžane prerežite po duljini na pola. Izdubite mesnati dio pa ga stavite sa strane i nakapajte limunovim sokom kako ne bi potamnio.
  2. Izdubljene polovice posolite, osušiti papirnatim ubrusom i nakapajte limunovim sokom. Potom ih pirjajte na laganoj vatri dok malo ne omekšaju.
  3. U istu posudu u kojoj ste pirjali polovice stavite usitnjeni luk, narezane rajčice, nasjeckanu papriku, mljeveno meso, češnjak, začine te meso iz sredine patlidžana. Sve zajedno pirjajte dok ne omekša. Na samom kraju dodajte jaje i peršin.
  4. Pripremljenom smjesom nadjenite polovice patlidžana, na vrh naribajte edamer i stavite 20 minuta u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva Celzijevih.
  5. Prije posluživanja prema želji naribajte još i grana padano.
Linker
20. studeni 2024 09:13