Foto: iStock
Zdravo i fino

Punjene tikvice

1 kg tikvica
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
2 tunjevine iz konzerve
250 dkg kravljeg sira
1 dcl vrhnja za kuhanje
parmezan

Priprema:

  1. Tikvice izdubite.
  2. Tkivo zažutite na ulju na kojoj se prethodno izdinstao češnjak, posolite i popaprite.
  3. Smjesu skinite s vatre, dodajte tunjevinu iz konzerve koju ste prethodno ocijedili, te svježi sir i dobro promiješajte.
  4. Smjesom punite izdubljene tikvice, te stavite u namašćeni pleh.
  5. Prelijte ih vrhnjem za kuhanje i posipajte parmezanom
  6. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta tj. dok ne porumeni.


Prijedlog:
Osim tunjevinom, tikvice se mogu puniti i mljevenim mesom. Poslužite uz salatu.

Linker
25. studeni 2024 04:20