Snimila: Andrea Cukrov
Dobitna kombinacija

Pileća krilca u pikantnoj marinadi

  • 1 kg pilećih krilca
  • sol
  • papar
  • 4 žlice sojinog umaka
  • 2 pune žlice meda
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žličica đumbira u prahu ili naribanog
  • 2 režnja češnjaka naribana
  • 1 - 2 peperončina namrvljena

Za posipanje:

  • sezam i zeleni dijelovi mladog luka

Za umak:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 žličice tahini paste
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Krilca očistite i odrežite im onaj najmanji dio - perca.
  2. Posipajte ih s malo soli i papra te i posložite u posudu s poklopcem.
  3. Pomiješajte sve sastojke za marinadu i time prelijte krilca, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći ili par sati.
  4. Sutradan obložite veliki lim za pečenje papirom te na njega posložite marinirana krilca. Preostalu marinadu sačuvajte.
  5. Krilca pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 - 40 minuta. Povremeno ih premažite s preostalom marinadom.
  6. Pečena krilca posipajte sa sezamom i narezanim zelenim dijelovima mladog luka.
Za umak:
  1. Pomiješajte grčki jogurt, sol i tahini pastu.
  2. Dobro ohladite i poslužite uz vruća krilca.
Linker
13. studeni 2024 09:36