Foto: Hungry Mile
Za svaku priliku

Medeni lješnjak keksi

Porcija: 18 komada Priprema: 20 minuta Kuhanje: 10 minuta Spremno za: 30 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji Posebna prehrana: vegetarijansko, bez laktoze

Priprema:

  1. Stavite pećnicu grijati na 180° C.
  2. Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
  3. Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke - Letifico lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  4. Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
  5. Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima.
  7. Ohlađene kekse punite s malo medene kreme po izboru.
Linker
21. studeni 2024 18:50