Snimila Berislava Picek/EPH
Zdrava kuhaona

Lucijina tjestenina

Vrijeme pripreme: 20 minuta (za dvije osobe)
  • 25 dag tjestenine
  • 1 poriluk
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 20 dag pilećih prsa
  • 10 dag domaće šalše
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • soja umak
  • himalajska sol
  • čili
  • med
  • peršinov list
  • majčina dušica

Priprema:

  1. Sve povrće narežite na tanke trakice.
  2. U dobro zagrijanom woku na malo maslinova ulja popržite prvo crveni luk, zatim poriluk pa mrkvu i na kraju tikvice. Nakon nekoliko minuta dodajte šalšu.
  3. Posebno u posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
  4. Dok se povrće pirja, povremeno ga podlijevajte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina. Dodajte nasjeckani peršin.
  5. U mužaru zdrobite češnjak i sol, dodajte maslinovo ulje, čili i med da dobijete pastu.
  6. Kad je povrće gotovo, izvadite ga iz woka i poklopite. Nakon toga u woku ispržite piletinu, također narezanu na trakice, koju ste prethodno marinirali u soja umaku.
  7. Na meso u wok vratite ispirjano povrće, dodajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu i pastu iz mužara. Dosolite prema potrebi. Pospite majčinom dušicom i servirajte. Ovakva orijentalna tjestenina može se jesti i štapićima, bit će zanimljivije.
Linker
05. listopad 2024 03:24