SHUTTERSTOCK
tako dobro

Ljetni klasik s kojim ne možete pogriješiti - salata od tjestenine i patlidžana

Ovu salatu možete pripremiti i dan unaprijed

Salate osvježavaju i pomažu nam nadoknaditi vodu, a uz to sadrže mnoge potrebne nutrijente.

Recept za salatu od tjestenine i patlidžana.


Sastojci (za 5 osoba):

  • 450 g patlidžana
  • 450 g tjestenine po izboru
  • 120 g mladog sira
  • 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice usitnjenog svježeg peršina
  • 2 jušne žlice usitnjenog svježeg bosiljka
  • češnjak
  • sol,
  • svježe mljeveni papar

Preljev:

  • ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice vinskog octa
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 C.
  2. Na rešetku stavite papir za pečenje.
  3. Patlidžane narežite na kocke, posolite ih i popaprite, pa stavite na papir za pečenje. Poškropite uljem.
  4. Pecite ih oko 30 minuta dok ne omekšaju i ne porumene.
  5. Skuhajte tjesteninu
  6. U šalici dobro pomiješajte sastojke za preljev.
  7. U zdjelu za serviranje stavite ocijeđenu tjesteninu i pečene patlidžane. Prelijte preljevom i pomiješajte.
  8. Dodajte sir narezan na kockice te usitnjeni peršin i bosiljak.
  9. Sve još jednom lagano promiješajte i poslužite.

Ovu salatu možete pripremiti i dan unaprijed. Držite je u hladnjaku i izvadite pola sata prije posluživanja.

Linker
15. studeni 2024 09:16