- 200 g smeđeg šećera
- 200 g brašna
- 150 g maslaca
- 150 g zobenih pahuljica
- 150 g grožđica
- 2 jaja
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ½ čajne žličice sode bikarbone
- malo soli
Priprema:
- Pjenasto umutite šećer i maslac.
- Smjesi dodajte jedno po jedno jaje i sve pomiješajte.
- Posebno izmiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te polagano dodajte smjesi s jajima.
- Na kraju umiješajte zobene pahuljice i grožđice.
- Tijesto oblikujte u dvije štruce, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
- Režite kriške debljine 1 do 1,5 cm, posložite ih u pleh za pečenje i pecite u pećnici na 180°C 12 do 14 minuta dok ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....