- 800 ml kokosovog mlijeka (dvije konzerve)
- 3 žlice tapiokinog škroba
- 1 vrećica kulture za jogurt/startera
Priprema:
- Izdvojite 100 ml kokosovog mlijeka i pomiješajte ga s tapiokinim škrobom.
- Ostalo mlijeko ulijte u odgovarajući lonac pa neprestano miješajući dodajte i mješavinu s tapiokom.
- Zagrijavajte sve na srednje jakoj vatri dok se ne krene zgušnjavati, onako kao da kuhate puding.
- Maknite s vatre i ostavite da se ohladi malo ispod 40°C.
- Sada umiješajte kulturu za jogurt/starter i dobro promiješajte.
- Razdijelite mješavinu u manje staklenke, zatvorite ih i ostavite ih u jogurtijeri 8 - 12 sati.
- Gotovi jogurt prebacite u hladnjak i potrošite ga kroz desetak dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....