Snimila: Andrea Cukrov
Treba vam malo truda

Jogurt od kokosovog mlijeka

Ukoliko nemate jogurtijeru, jogurt ostavite 8 – 12 sati u pećnici zagrijanoj na 35°C. Nakon perioda fermentacije može vam se dogoditi da se jogurt u staklenici razdijeli na bijeli dio i na žutu tekućinu na dnu. To je potpuno normalno, ta tekućina je nešto poput sirutke. Možete je promiješati ili odliti prije konzumacije jogurta.
  • 800 ml kokosovog mlijeka (dvije konzerve)
  • 3 žlice tapiokinog škroba
  • 1 vrećica kulture za jogurt/startera

Priprema:

  1. Izdvojite 100 ml kokosovog mlijeka i pomiješajte ga s tapiokinim škrobom.
  2. Ostalo mlijeko ulijte u odgovarajući lonac pa neprestano miješajući dodajte i mješavinu s tapiokom.
  3. Zagrijavajte sve na srednje jakoj vatri dok se ne krene zgušnjavati, onako kao da kuhate puding.
  4. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi malo ispod 40°C.
  5. Sada umiješajte kulturu za jogurt/starter i dobro promiješajte.
  6. Razdijelite mješavinu u manje staklenke, zatvorite ih i ostavite ih u jogurtijeri 8 - 12 sati.
  7. Gotovi jogurt prebacite u hladnjak i potrošite ga kroz desetak dana.



Linker
16. studeni 2024 07:02