TIJESTO
- 150 g glatkog pšeničnog brašna
- 150 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 200 g maslaca
- 70 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 1 jaje
NADJEV:
- 250 g malina
- 50 g šećera
- 2 žličice škrobnog brašna
DODATNO:
- 1 jaje
- 25 g badema u listićima
- 30 g šećera
Priprema:
- U posudi pomiješajte pšenično i Letifico bademovo brašno. Dodajte prstohvat soli i šećer u prahu.
- Maslac vam treba biti hladan. Iskidajte ga na listiće i dodajte brašnu.
- Umijesite brašno tako da maslac utrljavate prstima. Smjesa će postati grudičasta.
- U zasebnoj posudi vilicom izradite jaje pa ga dodajte tijestu i umijesite ga.
- Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga brzim pokretima formirajte u kuglu.
- Obložite ga prozirnom folijom i spremite u hladnjak na pola sata.
- Nakon što ste tijesto izvadili iz hladnjaka, razvaljajte ga u krug debljine 3-4 mm. Savjetujem da ga valjate na papiru za pečenje.
- Sada ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite nadjev.
- U posudi pomiješajte maline, šećer i škrobno brašno.
- Nadjev rasporedite na sredinu tijesta, a krajeve ostavite prazne. Sada krajeve prebacite prema gore i tako "zatvorite" galettu. Ako vam tijesto negdje pukne, slobodno ga "zakrpajte" drugim komadićem tijesta.
- Krajeve premažite razmućenim jajem i pospite listićima badema.
- Cijelu galettu pospite šećerom kako biste postigli hrskavi okus.
- Galettu pecite 30-35 minuta, odnosno dok kora ne porumeni.
- Poslužite je uz kuglicu omiljenog sladoleda ili samu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....