FOTO: ANDREA CUKROV
Ne može jednostavnije

Čokoladni mousse

  • 200 g tamne čokolade
  • 2 jaja, razdvojeni bjelanjci od žumanjaka
  • 150 ml slatkog vrhnja

I još po želji dodajte

  • Prstohvat sol
  • Cimet
  • Vaniliju
  • Neki fini alkohol

Priprema:

  1. Čokoladu rastopite nad parom, a kad se otopi energično umiješajte dva žumanjka i nastavite kuhati dok smjesa ne postane lijepo gusta i sjajna.
  2. Maknite sve s pare.
  3. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu. Prvo 1/3 bjelanjaka umiješajte energično kako bi ste razrijedili smjesu, a zatim ostatak umiješajte vrlo nježno da sačuvate što više zračnih mjehurića.
  4. Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa na kraju i njega umiješajte u smjesu od čokolade.
  5. Ponovno budite vrlo nježni i oprezni miješajući da vam smjesa ne padne.
  6. Kada sve umiješate razdijelite mousse u male zdjelice i ostavite ga u hladnjaku da se dobro, dobro ohladi. Najbolje preko noći.
  7. Poslužite pospano s čokoladom ili uz još malo tučenog slatkog vrhnja.
Linker
26. studeni 2024 17:00