Za tortu:
- 200 g tamne kvalitetne čokolade (min. 75 posto kakao mase)
- 120 g maslaca
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 100 g fino mljevenih badema
- 1 vrhom puna žlica kokosovog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
Za kremu:
- 100 ml gustog kokosovog mlijeka
- 100 g tamne kvalitetne čokolade (min. 75 posto kakao mase)
- prstohvat soli
Za dekoraciju:
- jagode ili sezonsko voće po izboru
Priprema za tortu:
- Otopite čokoladu i maslac nad parom.
- Kad se otope maknite s pare i ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Umiješajte jedno po jedno jaje i prstohvat soli pa sve dobro promiješajte.
- Na kraju dodajte mljevene bademe, kokosovo brašno i sodu bikarbonu.
- Sve dobro sjedinite i prebacite u mali kalup za tortu (20 cm) obložen papirom za pečenje.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35 – 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom, pazite da je ne prepečete.
- Pečenu tortu odmah izvadite na rešetku i pustite je da se potpuno ohladi.
Priprema za kremu:
- Nad parom otopite kokosovo mlijeko, čokoladu i prstohvat soli.
- Kada dobijete glatku kremu maknite s vatre i dobro ohladite. Cilj je dobiti kremu mazive strukture tako da je nemojte ostavljati predugo u hladnjaku.
- Ovom kremom premažite ohlađenu tortu.
- Na kraju tortu ukrasite i sezonskim voćem. U mom slučaju to su jagode i 'čips' od kokosa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....