BISKVIT:
- 400 g pirea od naranče (2 naranče)
- 6 jaja
- 200 g Letifico orahovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 200 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 40 g čokolada u prahu
ČOKOLADNI GANACHE:
- 250 g tamne čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
KADA IMATE SVE, ONDA:
- Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
- Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
- U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 - 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
- Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
- U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Letifico orahovog brašna.
- Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire.
- Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.
- Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 - 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.
ZA TO VRIJEME NAPRAVITE ČOKOLADNI GANACHE:
- Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
- Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
- Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
- Torta se treba hladiti najmanje 4 - 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
- Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....