Foto: Like Chocolate
bez glutena i laktoze

Bezglutenski čoko keksi

Porcija: 3 osoba Priprema: 3 minuta Kuhanje: 12 minuta Spremno za: 15 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko
  • 180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 12 svježih ili namočenih suhih datulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 4-5 žlica mlijeka (npr. zobeno)
  • 40 g komadića čokolade

Priprema:

  1. Sve sastojke osim čokolade izradite u multipraktiku dok se ne spoje u masu. Ako nemate multipraktik, pomiješajte ih vilicom, a datulje prethodno izgnječite.
  2. Na kraju dodajte čokoladu.
  3. Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.
  4. Pecite na 180 stupnjeva 12-13 minuta.
Linker
09. studeni 2024 17:17